×

Fatih Dönmez'den Rize-Ayder Forumunda önemli açıklamalar

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rize'de düzenlenen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumuna katıldı. Dönmez, forumda lojistik ve ulaştırma konularının yanı sıra, Karadeniz Bölgesi'nin Kafkasya'daki stratejik önemine dikkat çekti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumuna katılarak önemli konulara dikkat çekti.

Dönmez, forumda yaptığı konuşmada lojistik ve ulaştırma gibi alanların yanı sıra, Karadeniz Bölgesi'nin Kafkasya'daki stratejik rolünü de vurguladı.

"Kafkasya Koridoru açısından Karadeniz Bölgesi kritik bir öneme sahip," ifadesini kullanan Dönmez, bölgenin lojistik liman olarak Kafkas ve Ortadoğu ülkeleri arasında kombine taşımacılığın merkezi olacağını belirtti. Ayrıca, KEİ üyesi ülkelere çağrıda bulunarak, soykırımcı İsrail’in durdurulması için birlikte hareket etme gerekliliğini dile getirdi. Bu sözleriyle Dönmez, bölgesel işbirliğinin önemini bir kez daha öne çıkarmış oldu.