×

Farklı kültürler aynı sahnede

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu haftaki konser programında İtalyan piyanist Aldo Ragone’yi konuk solist olarak ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu haftaki konser programında İtalyan piyanist Aldo Ragone’yi konuk solist olarak ağırladı. Konsere, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Gianluca Biscardi de katıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Patrick Souillot yaptı. Konser önce bir konuşma yapan İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Gianluca Biscardi, Eskişehir’e ikinci defa geldiğini ve burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, farklı kültürlerden sanatçıların bu konserde bir araya geldiğini söyledi. Türk orkestra, İtalyan solist ve Fransız şefin aynı sahnede buluştuğunu belirten Biscardi, farklı kültürlerin bir arada olmasının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.
 
DİNLEYİCİLER MEST OLDU
Konsere, Emile Guimat’in Tai-Tsung Uvertürü ile başlayan orkestra, konuk solist Aldo Ragone ile birlikte, Rus besteci Alexander Nikolayevich Scriabin’in piyano konçertosunu seslendirdi. İlk bölüm sonunda, konuk solist ve Senfoni Orkestrası başarılı performansları ile dinleyicileri kendine hayran bıraktı. Konserin ikinci yarısında ise Brahms’ın Senfoni No.4 eserini seslendiren orkestra, konser sonunda dakikalarca alkışlandı.
 
Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ayrıca, 10 Mayıs Cuma günü genç yetenekleri ağırlayacak. Konsere, keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ve viyolonsel sanatçısı Dorukhan Doruk konuk solist olarak katılacak. (HM)