×

Farabi Sempozyumu sona erdi

Türk ve İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük düşünürlerden olan...

Türk ve İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük düşünürlerden olan Farabi'nin hayatı ve düşünce sisteminin anlatıldığı "Medeniyet Düşünürü Farabi Uluslararası Sempozyumu", Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış oturumuyla sona erdi.

ZİHİNLERDE YENİ BİR FARABİ CANLANDI
Başbakan Başmüşaviri ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, oturumda yaptığı konuşmada, Farabi'nin, 10 ayrı oturumda değişik yönleriyle ele alındığı sempozyum sonunda insanların zihninde yeni bir Farabi figürünün canlandığını söyledi.

Türkiye ve Kazakistan'ın, Türk dünyasının iki büyük temsilcisi olduğunu belirterek, Farabi konusunda ortak çalışma yürüttüklerini ifade etti.

"KAZAKİSTAN'DA FARABİ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK"
Kazakistan heyetiyle sempozyum sonunun da kararlaştırdıkları konulara değinen Karlığa, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kazakistan'da kurulan Farabi Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin bundan sonraki çalışmaları birlikte devam etmesini kararlaştırdık ve bunun için de bazı adımlar atacağız. Önümüzdeki yıl, muhtemelen Nisan ayında Kazakistan'da Farabi sempozyumu düzenlenecek. Ancak Farabi'nin düşüncelerinden bir başka noktayı ele almaya çalışacağız. Daha çok barış ve birlikte yaşama, ötekini anlama gibi dünyanın bugün karşı karşıya bulunduğu durumları da ele alan bir sempozyum olacak." (AA)