×

Eskişehirspor'dan stadyum için yardım çağrısı!

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Ulaş Entok, ES TV’de yayınlanan 90+3 Programı’na katılarak stadyum tahsisi ve kulüp ile ilgili güncel durumu değerlendirdi

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Ulaş Entok ES TV’de yayınlanan 90+3 Programı’na konuk oldu. Stadyum tahsisi ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Entok, özellikle AK Parti milletvekillerinden yardım beklediklerini belirtti. 

Görevden kaçmadım

90+3’ün konuğu olan, Ahmet Deniz Canoruç, Aytaç Ersoy ve Erkan Midilli’nin sorularını yanıtlayan Entok şunları söyledi; “Mayıs ayında ismim başkanlık için gündeme geldi. Gerekli destek gerekli kamuoyu oluşursa görevden kaçmayacağımı belirttim. Toplantılar yapıldı görüşmeler oldu. Herkesin ortak payda da karar kıldığı bir isim olarak gösterilince ben de yönetim için harekete geçtim. Görevi kabul etmeseydim şımarıklık olurdu. Daha sonra güzel bir kongrede göreve başladık.” 

Bize güvensinler

“Daha sonra hoca konusunda mesaiye başladık. Camiamızda biraz sabırsızlık yaşandı. Ama biz aceleci davranmadık. Bundan sonrası içinde camiamıza ricam bize güvensinler. Bizim deneyimimize inansınlar. Ergun Ortakcı’yı geçtiğimiz sezon da istemiştim. Ergun hocamızın futbol bilgisine ve deneyimine inanıyoruz. Kocaelispor gibi büyük bir camiada yaptıkları ortada.” 

Zor ve ağır bir görev yapıyoruz

“Yöneticilik yapmak çok farklı başkan olmak çok farklı. Zor ve ağır bir görev yapıyoruz. 1. Lig’den itibaren tüm başkanlar hep aynı sorunları yaşadı. Kulübün gelirleri icralıktı, transfer yasağı vardı. İşin içinden çıkılmaz bir durum yaşanıyordu. Eski yönetimleri eleştirirken bunları da göz ardı etmemek lazım. Biz şu an yazık ki amatördeyiz ancak bir kadro yapabiliyoruz.” 

Ciddi destek veriyorlar

“Belediyelerden destek almıyoruz desek yalan olur. Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyelerimizden ciddi destekler veriyor. Tepebaşı Belediyesi ile de protokol yapma aşamasına geliyoruz. Uzun yıllardır belediyelerin 5-6 yıldır personel desteği var. Valiliğimizde sürekli destek verdi ve veriyor da.”

Ödemeler düzenli halde

“Yönetim, futbolcular, teknik kadro gidip geliyor ama kulüp personeli yerinde duruyor. Onların maaşlarını düzenli olarak ödüyoruz ödemeye de devam edeceğiz. Kendi aramızda da ödeme yapıyoruz. Biz, kendi dönemimize ait Vergi ve SGK borcunu ödüyoruz. Görevde kaldığımız sürece bunu da ödeyeceğiz. Ben esnaf kültürüyle yetiştiğim için bu konuya çok dikkat ediyorum.”

Sportif başarı sağlanmalı 

“Alacaklarımı siliyorum kampanyası ile eleştiriler geliyor. Biz sportif başarı yakaladığımızda bunun için girişimlere başlamayı düşünüyoruz. Şu an insanlar kulüpten bir şeyler görmek istiyor. Hiçbir olumlu bir şey olmadan kimseden ‘borcunu sil’ diyemeyiz. Kulübün 1-2 başkana olan borcu 80 yöneticinin verdiği paradan daha fazla. Esas büyük kısım halledilmedikten sonra diğerlerine sıra gelmez.” 

Hiçbir partiye yakın değilim

“Eskişehirspor’un kurtuluşu birlik ve beraberlikle olur. Bu sadece belediyenin destekleriyle olacak iş değil. Ben hiçbir partiye yakın değilim herkes biliyor. Herkese eşit mesafedeyim. Herkes bizi ‘Belediyenin yönetimi’ diye görüyor. Eskişehir’de sadece 3 belediye yok diğer belediyeler de destek olabilir kulübümüze.”

Sıkıntı yaşıyoruz

“Biz stadyumda ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu stadyum Eskişehirspor için yapıldı. Ancak bize 1 yıllığına henüz tahsis edilmedi. 11-12 milyonluk bir borcu var Eskişehirspor’un Gençlik ve Spor Bakanlığı’na. Stadyum sıkıntısı için eski başkanımız ve milletvekilimiz Nebi Hatipoğlu’na sorunlarımızı ilettim. Geçen sene böyle bir sıkıntı yaşanmamıştı bu sene ne oldu da böyle bir sıkıntı yaşıyoruz anlamıyorum.”

Stadyum Es Es için yapıldı

“Bu stadyum Eskişehirspor için yapıldı. Hükümet yetkililerine buradan seslenmek istiyorum; stadyumu Eskişehirspor’a 1 yıllığına tahsis edilmesi için sizlerden yardım bekliyoruz. Aynı zamanda kullandığımız mevcut tesisimizin de tahsisi bizde değil. Bu alanda milli emlağa bağlı. Bu konu hakkında yardım ve destek bekliyoruz.”

Tesis için de yardım istiyoruz 

“Yeni tesislerin %85’i bitmiş durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto’nun birlikte yaptığı bir tesis burası. İç tadilatlarının yapılmasını ve artık tamamen kullanıma açılmasını bekliyoruz. Gerçekten muhteşem bir tesis yapıldı. Avrupa standardında bir tesisimiz oluştu. Bunun bir an önce tamamlanıp hizmete girmesini bekliyoruz. Bir kez daha milletvekillerimizden bu konuda yardım beklediğimizi iletiyorum.”

Kanatlı ailesine teşekkür ederim

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Ulaş Entok, ES TV’de yaptığı açıklamada ETİ ile yeniden sponsorluk görüşmelerinin nasıl geliştiğini aktardı. Entok, “Firuzhan Kanatlı ile görüşmeye gittik. Bir kırgınlık vardı geçtiğimiz sezondan. Çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Kanatlı, ‘Benden ne isterseniz’ diye soru sorduğunda ben de bir Eskişehirsporlu olarak ETİ’nin yeniden göğsümüzde yer almasını isteriz dedim. Kendisi bizi kırmadı ve yeniden sponsor oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Eskişehirspor denilince akıllara her zaman ETİ gelir. Sırtımızda ACNTÜRK yazacak. Onlara da çok teşekkür ediyorum.”