×

Eskişehirlilere korku veren binalara çözüm bulunacak mı?

Eskişehir'de, özellikle kenar semtlerde ve şehir merkezinde bulunan, sahipleri tarafından terk edilmiş binalar, hem görüntü kirliliği hem de güvenlik açısından büyük tehdit oluşturuyor

Eskişehir'de kenar semtlerin yanı sıra kentin merkezi yerlerinde bulunan ve sahipleri tarafından terk edilen binalar, görenlere korku dolu anlar yaşatıyor.

Boşaltıldıktan sonra etraflarında hiç bir güvenlik önlemi alınmayan eski binalardan sarkan saç tabakaları, yerinden fırlayan kiremitlerin her an istenmeyen bir kazaya yol açabileceğini belirten bölge sakinleri, sorumluları göreve davet ederek gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Hacı Alibey Mahallesi Sivrihisar Caddesi yakınlarında bulunan ve yıkılmaya yüz tutan binadan rüzgarlı ve yağışlı havalarda sıvaların döküldüğünü de hatırlatan mahalle sakinleri, kullanılacak hali bile kalmayan binaların belediyeler tarafından kontrol altına alınmasını da sözlerine eklediler. Terk edilen binaların alkol ve madde bağımlısı kişi veya kişilere de ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.