×

Eskişehirliler karar sizin: Başınıza gelenler böyle yumuşatılıyor!

Türkiye'de enflasyonun yükselmesiyle birlikte fiyatlar her geçen gün artıyor. Artık marketlerde, esnafta, hatta hizmet sektöründe bile her ürüne zam gelmiş durumda. İlginç olan ise esnafın, zam yerine "güncelleme" gibi daha yumuşak bir ifade kullanmaya başlaması...

Türkiye’de enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle hemen her ürüne sürekli gelen zamlar vatandaşı bıktırırken, esnaf da “zam” dememek için ürün artışları konusundaki trende uydu ve zam kelimesi yumuşatıldı. Eskişehir’de bir pastane, fiyat artışı ile ilgili bilgi vermek için astığı yazıda “zam” yerine “güncelleme” kelimesini kullandı. 

ESNAF "ZAM YAPTIK" DEMEYE KORKUYOR

Gıda enflasyonunda Avrupa’nın zirvesinde yer alan Türkiye’de vatandaşlar artık her kalem ürüne gelen zamlardan yaka silkerken, esnaf da vatandaşa “zam yaptık” demeye korkar oldu. Artan girdi maliyetlerinden ötürü ürün fiyatlarına zam yaptığını belirten esnaf, bu zammı vatandaşa aktarmak için hükümet yetkililerinin söylemlerini kullanmaya başladı. Atatürk Caddesi üzerindeki bir pastanede ürünlere gelen zamlar için tezgahın arkasına “fiyatlarımız güncellenmiştir” yazısı asıldı. Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zamla ilgili YAPTIĞI açıklamada, "Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik" demişti.