×

Eskişehirli gazilere özel bir Ankara turu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Eskişehirli gazilere özel bir Ankara turu düzenledi. Gazileri sabah erken saatlerde uğurlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz," diyerek onlara destek verdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ile iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Birimi, gazileri Ankara’ya götürdü. Dernek binası önünde gazileri uğurlayan Başkan Ünlüce, “Bugün sizlerin en çok yakıştığı yerler olan TBMM, Anıtkabir ve müzeleri ziyaret edeceksiniz. Her zaman yanınızdayız.” diyerek duygularını dile getirdi.

Gazilerin ilk durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oldu. Daha sonra Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Anıtkabir’i ziyaret eden gaziler, duygu dolu anlar yaşadı. Gezi sırasında, gaziler Türk milletinin bağımsızlığı için verdikleri mücadeleyi hatırlatarak, “Yaşadığımız bu topraklarda şehidin kanı, gazinin gözyaşı var. Dalgalanan bu bayrakta şehidin kanı, gazinin gözyaşı var.” sözleriyle duygularını ifade ettiler.

Ayrıca, gaziler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalınması gerektiğini vurgulayarak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye kendilerini unutmadıkları için teşekkür ettiler. Gezi, gazilerin anıları ve vatan sevgisiyle dolu bir atmosferde son buldu.