×

Eskişehir vekili mecliste açıkladı: 7,5 milyarı çaldılar!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile mısır ithalatındaki gümrük vergisinin yüzde 130'dan yüzde 5'e düşürülmesine sert tepki gösterdi. Meclis’te yaptığı konuşmada, bu kararın Anadolu çiftçisine büyük zarar verdiğini belirten Çakırözer, hükümete "Yerli çiftçiyi değil, yabancı çiftçiyi destekliyorsunuz. Bu yanlıştan derhal vazgeçin!" çağrısında bulundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla mısır ithalatında gümrük vergisinin yüzde 130’dan yüzde 5’e düşürülmesine sert tepki gösterdi. Meclis kürsüsünden Eskişehir ve Anadolu’nun dört bir yanındaki çiftçilerin isyanını duyuran Çakırözer, bu kararın yerli üreticilere büyük darbe vurduğunu belirtti.

Çakırözer, ithalat kararı ile çiftçinin 7,5 milyar lira kaybedeceğini vurgulayarak, "AKP iktidarı, yurt dışından 1 milyon ton mısır ithalatı yaparak yerli üreticiyi zor durumda bırakıyor. Bu kararla, Anadolu çiftçisine ihanet ediliyor. Hükümeti uyarıyoruz, bu yanlıştan derhal dönün ve yerli çiftçimizi destekleyin!" dedi.