×

Eskişehir su altında dünyada rakipsiz!

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme branşı milli sporcuları Erkan Balk ve dalış eşi Akın Bağcılar, Arnavutluk'ta düzenlenen Sualtı Görüntüleme Dünya Şampiyonası'nda iki ayrı kategoride altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu başarı, bozkırın ortasında yükselen Eskişehir’in su sporlarındaki yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şampiyona Detayları

CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) tarafından 7-12 Ekim 2024 tarihlerinde Arnavutluk'un Saranta şehrinde düzenlenen 20. Sualtı Fotoğraf ve 6. Sualtı Video Dünya Şampiyonası, 19 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Zorlu ve uzun süren hazırlıkların ardından, Balk ve Bağcılar, “Video Film Kategorisi” ve “Belgesel Video Kategorisi”nde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldular.

Geçmiş Başarıların Üstüne

Erkan Balk ve Akın Bağcılar, 2023 yılında Küba’da düzenlenen CMAS 19. Sualtı Fotoğraf ve 5. Sualtı Video Dünya Şampiyonası’nda ilk kez milli sporcu unvanıyla ülkemizi temsil etmiş ve İstiklal Marşımızı okutmuşlardı. Bu yıl da başarılarına devam eden sporcular, Türk bayrağını göndere çektirerek İstiklal Marşımızı bir kez daha Arnavutluk'ta okutarak, bu gururu ikinci defa ülkemize yaşattılar.

Başkan Ünlüce’den Kutlama Mesajı

Sporcuları bu tarihi başarıları nedeniyle tebrik eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Anadolu’nun ve bozkırın ortasında bir yıldız gibi parlayan Eskişehir’imiz, her alanda ilklere imza atmaya ve ülkemize güç vermeye devam ediyor. Erkan Balk ve Akın Bağcılar’ın Arnavutluk’ta elde ettikleri tarihi başarı hepimizi gururlandırdı. İki altın madalya ile dünya şampiyonluğuna ulaşan sporcularımızı, milli takımımızı, teknik ekibi, kulübümüzü ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu.