×

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden kritik müdahale: Beyninde görüp...

Eskişehir'de sağlık alanında önemli bir başarı yaşandı. Zamanında yapılan müdahale ile inme geçiren bir hasta, kritik bir durumdan kurtularak sağlığına kavuştu. İşte detaylar...

Eskişehir'de inme geçiren 89 yaşındaki Adnan Yüceer, zamanında müdahale sayesinde felç kalma riskini atlatarak sağlığına kavuştu. Nöbet geçirme şikayetiyle Eskişehir Şehir Hastanesi Acil Servisine başvuran Yüceer'e yapılan beyin görüntülemesi sonucunda inme (beyin damar tıkanıklığı) tanısı kondu ve gerekli tedavi süreci başlatıldı.

HIZLI MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ

Hastanın durumunun aciliyetine dikkat çeken Eskişehir Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Özözen Ayas, inmenin her yıl daha sık görülen bir hastalık haline geldiğini belirtti. Ayas, inmenin yaygın belirtilerinin yüz kayması, konuşma bozukluğu ve kolda güçsüzlük olduğunu vurguladı. Hızlı müdahalenin önemine dikkat çeken Ayas, Türkiye'de inme tedavisinin mümkün olduğunu ifade etti.

Yoğun Bakım Uzmanı Fatma Altuntaş Kaya, 2024 yılında nöroloji kliniğiyle iş birliği yaparak birçok şah damarı hastasını değerlendirdiklerini belirtti. Girişimsel nöroloji polikliniğinde gerçekleştirilen işlemlerle, birçok hastanın sağlıklarına kavuştuğu ifade edildi.