×

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nden önemli karar!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Doğankaya Mahallesi'nde bulunan bir hobi bahçesine yönelik alınan yıkım kararına ilişkin önemli bir duyuru yaptı

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Doğankaya Mahallesi'nde bulunan bir hobi bahçesi için alınan yıkım kararını durdurdu. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, SS Eselit Organik Bahçesi’nin başvurusu üzerine, yıkım işlemini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Kooperatifin itirazı, 5403 sayılı Kanun kapsamında tanınan sürenin henüz dolmamış olmasına ve yıkımın başlatılmak istenmesine dayanıyordu. Mahkeme, başvurunun fiili kullanım hakkını ve yıkımın kalıcı etkilerini dikkate alarak, sürecin tamamlanana kadar yıkımın durdurulmasına hükmetti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tarım alanlarının izinsiz yapılaşmaya maruz kalmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, bu konudaki kararlılıklarını vurguladı. Başkan Kurt, “Belediyemiz, yasal çerçevede titizlikle çalışarak görevini yerine getiriyor. Vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için ilgili kurumlarla sürekli iş birliği içerisindeyiz” dedi.

Başkan Kurt, “Yasalara aykırı yapılaşmaların sürdürülebilir olmadığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. Sorumluluk alanımızda yer alan tüm yapıları denetlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.