×

Eskişehir o gün Temmuz ayına geri dönüyor!

Ekim ayının ilk haftasında Türkiye, olağanüstü bir sıcaklık dalgasının etkisi altına giriyor. 6 Ekim Pazar günü, ülke genelinde mevsim normallerinin çok üzerinde sıcaklıklar yaşanacak. Özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesi, yaz mevsimini yeniden hatırlatacak sıcaklıklarla karşılaşacak

Hava Forum'un "X" hesabının yaptığı açıklamaya göre, 6 Ekim Pazar günü Türkiye genelinde ve özellikle Eskişehir'de mevsim normallerinin oldukça üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre, özellikle iç kesimlerde sıcaklıklar 30 ila 35 dereceyi bulacak ve bazı bölgelerde yaz aylarını aratmayan bir hava hakim olacak.

Afrika etkisi başlıyor: Sarıcakaya 35 derece!

Hava Forum'un "X" hesabından "Afrika devreye giriyor!" notuyla duyurduğu bu sıcaklık dalgasının, özellikle İç Anadolu Bölgesi ve Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde etkisini gösterdiği belirtiliyor. Sarıcakaya'da 35 dereceye kadar yükselmesi beklenen hava sıcaklıkları, yazdan kalma günler yaşatacak.

Ülke genelinde sıcaklıklar 10 derece artacak

6 Ekim Pazar günü, Türkiye’nin büyük bir bölümünde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyredecek. İç Anadolu'nun bazı bölgelerinde termometreler 35 dereceyi bulacakken, batı ve güney bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerinde olacak.

İşte Hava Forum'un paylaşımı: