×

Eskişehir'in gerçek sorunları masalarda bekliyor!

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ınSazova Parkı karşısındaki otoparkın benzin istasyonuna dönüştürülmesi ile ilgili söylemlerini değerlendirdi. Buradan siyasi bir sonuç çıkmayacağını belirten Yer, iktidar mensuplarına seslenerek Kızılinler Termal Projesi ve Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri gibi birçok projenin masalarda bekletildiğini söyledi.

Eskişehir'de İYİ Parti haftalık pazar açıklamasında bulunan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, Büyükşehir Belediyesi’ne ait SazovaOtoparkı’nın Tepebaşı Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan kararla akaryakıt istasyonuna dönüştürülecek olması ile ilgili açıklamada bulundu. AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ınrant iddiasını değerlendiren Yer, “Eskişehir şehir merkezinde bulunan 41 adet değişik marka bayiliği altındaki akaryakıt istasyonu olduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 40 oranında eski milletvekili, eski belediye başkanı, eski milletvekili adayları, eski belediye meclis üyesi, il ve ilçe yönetim kurulu üyesi profiline dahil iktidar partisi mensuplarına ait” ifadelerini kullandı.

ÇELİŞKİYE DÜŞTÜ

Albayrak’ın “yeşil alan” iddiaları ile çelişkiye düştüğünü belirten Yer, “Sazova Mahallesi yeşil alan ve görünüm olarak şehrimizin en yeşil bölgelerinden biridir, bölgede otopark olarak Eskişehir Atatürk Stadyumu Otoparkı ve Sazova Bilim Deney Parkı Otoparkı büyük kapasiteli olarak bulunmaktadır. Bölge insanlarının kat artırımı sonrası en büyük ikinci beklentisi mahalleye değer katan, esnafın işini hareketlendiren, ancak oluşan yoğun trafiğin akışının ana güzergahlar belirlenerek, yoğunluk günlerinde denetlenerek düzenlenmesidir” şeklinde konuştu.

GERÇEĞE DÖNÜN

Yatırıma bölge halkının bir itirazının olmadığının altını çizen Yer, “Buradan siyaseten bir sonuç çıkmayacaktır. Ey iktidar gerçeğe, gerçekleşene, yaşanana dönün.Konu arıyorsanız, Eskişehir Rumeli Derneği’ninKızılinler Termal Projesi bakanlık bürokrasisini aşıp tahsis kapsamına giremiyor, ona bir bakın. TOKİKDV’leri yüzde 10 bunu çözün. Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri hala bürokrat masasında onu çözün. Mısır üreticisine son anda yaptığınız ithalat oyunu sebebiyle fiyatlar aşağıya doğru gidiyor, ona bakın. Hobi Bahçeleri facia boyutunda, ona bakın. Meclis başkanınız ve ortaklarınızın hareketleriyle cesaret bulan bölücüler tekrar kıpırdanıyor, ona bakın. Ülke genelinde sokaklar güvensiz. Hayvanlar toplu katlediliyor, ona bakın” açıklamasını yaptı.