×

Eskişehir'in çok önemli bir eksiği var!

Eskişehir'de Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, Gastrofest sonrası şehirde 12 ay kullanılabilecek bir festival alanı ihtiyacına dikkat çekti. Arnik, “Yerel yönetimin acilen yılın 12 ayı kullanılabilecek bir festival alanını üretmesi gerekiyor” dedi.

Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, ES TV’ye verdiği röportajda, Eskişehir'de ilk kez düzenlenen Gastrofest’in ardından şehirde sürekli kullanılabilecek bir festival alanına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Arnik, yerel esnafın desteklendiği ve 50 bin kişinin katıldığı etkinliğin şehrin gastronomi turizmine büyük katkı sağladığını belirtti.

ÇOĞU ESNAF KATILAMADI

Eskişehir Gastrofest ile beraber bir festival alanının eksikliğinin ortaya çıktığını ifade eden Arnik, “Alan ilk defa kullanıldı ama Eskişehir'de 12 ay boyunca kullanılan bir alanın olmaması, bu eksikliği ortaya çıkardı. Burada yerel yönetimin acilen yılın 12 ayı kullanılabilecek bir festival alanını üretmesi gerekiyor. Buraya katılamayan çok esnafımız vardı. Yer isteyenler oldu ama alan darlığından dolayı katılamadılar” şeklinde konuştu.

YEREL MARKALAR DESTEKLENDİ

Eskişehir’de 3 gün süren Gastrofest hakkında görüşlerini ifade eden Arnik, “Şehrimizin hem kent kimliğine hem de gastronomi turizmi açısından gayet verimliydi. Yerel esnafla beraber yapılması ayrıca şehrimize ayrı bir güzellik sağladı. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı bir festival oldu. Bunun yanında sadece yeme-içme sektörü değil, tedarikçi firmalarımız ve Eskişehir'in yerel markaları da tüm paydaşlarının bir arada olması gayet mutluluk verici oldu” dedi.

ÇİBÖREK FESTİVALİ YAPILACAK

Eskişehir’de yerel ürünlerin festivallerinin de yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Arnik, “Kentte çok önemli gastronomi markası olan işletmelerimiz var. Yapılacak festival alanı ile beraber Eskişehir'de bir çibörek festivali yapmayı en kısa zamanda planlıyoruz. Gerçekleşen Gastronomi Festivali ile ilerleyen zamanlarda farklı alanlarda birçok festivalin yapılmasının önü açılmış oldu” dedi.
Festivalin yapılmasının hem turizme hem yerel esnafa hem de Eskişehirspor’a katkı sağlaması açısından gurur verici olduğunu söyleyen Arnik, “Şehrimizin bunu sahiplenmesi de ayrıca mutlu etti” diye konuştu.