×

Eskişehir'in ata toprakları tehlikede!

Haftalık basın toplantısında konuşan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, tarım alanlarının hobi bahçeleri tarafından kanunsuz bir şekilde işgal edilerek ranta açıldığını belirterek, “Kadim Ata topraklarımız kesinlikle sahipsiz değildir” dedi.

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantısı gerçekleştirildi. Partinin Kent Çalışmaları Birimi tarafından incelenen hobi bahçelerini gündeme getiren İlçe Başkanı Gürol Yer, “Süreç oluşumundan itibaren ilgili davranan emlak sektörü paydaşları, hukukçular ve tarıma duyarlı insanlarca ülkemizde ve özellikle Eskişehir’imizde Hobi Bahçesi ya da Yaşam Bahçeleri adı altında aşırı derece tarım alanı, maalesef yarattığı rant sebebiyle düzensiz, çarpık ve tarım arazilerine zarar verici duruma gelmiş bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. Yasaya rağmen vatandaşların bugüne kadar uyarılmadığını söyleyen Yer, “Yalnızca 12 Ağustos 2024 tarihinde Tarım İl Müdürü 38 adet hobi bahçesi yıkımı için belediyelere yazı yazıldığını açıklamıştır.Biz buradan kendilerine ‘günaydın’ diyoruz. ‘Yasanın çıktığı 2020 yılından bugüne neredeydiniz’ diye sormadan edemiyoruz” dedi. 

TARIMA BİR DARBE DAHA VURMAYIN

Sorumlu kurumların denetleme yapmadığının altını çizen Yer, bazı hobi bahçelerinin saadet zinciri gibi bir dolandırıcılık faaliyetinden farklı olmadığını belirterek, “Kaybeden yine halis duygularıyla oynanan yada asılsız karşılıksız vaatler ile kandırılan insanlarımız olacaktır. Hemşehrilerimize sesleniyoruz. Duyarlı davranın ve yasa karşıtı bu durumda mağdur olmayın. Bizim tüm itirazımız ve duruşumuz zaten bitme aşamasına getirilmiş tarım ve tarım topraklarımıza hobi bahçeleri veya yaşam bahçeleri denilerek bir darbe daha vurulmasın. Kadim Ata topraklarımız kesinlikle sahipsiz değildir” açıklamasını yaptı.