×

Eskişehir Gençlik Sahnesi'nde yetenekler parlıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu, bu yıl 9. dönem kursiyerleriyle eğitimlerine başladı. 18-25 yaş arasındaki gençler için ücretsiz olarak sunulan kurs, tiyatroya ilgi duyan gençlerin yeteneklerini geliştirmeyi ve Eskişehir Şehir Tiyatroları'na alt yapı sağlamayı amaçlıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde 2015 yılında kurulan Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu, dokuzuncu dönem kursiyerleriyle eğitimlerine başladı. Bu yıl 18-25 yaş arasındaki gençlerin katıldığı seçmeler sonucunda, 9 genç tiyatrosever kursiyer olmaya hak kazandı.

Eğitimler, ücretsiz olarak Turgut Özakman Sahnesi’nde gerçekleştiriliyor ve Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından yürütülüyor. Kursun amacı, tiyatroya ilgi duyan gençlere kapsamlı destek sağlarken, Eskişehir Şehir Tiyatroları için de bir alt yapı oluşturmak.

Dersler boyunca kursiyerlere temel oyunculuk, ses ve konuşma, şan, solfej, doğaçlama, tiyatro tarihi gibi konularda eğitimler verilecek ve çeşitli atölye çalışmaları yapılacak. Kursun ilk dersinde, yeni kursiyerler eski dönem katılımcılarıyla tanışarak eğitmenleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu yoğun eğitim programı, gençlerin tiyatro sevgisini ve yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak.