×

Eskişehir'deki o yer turistlerin ilgi odağı oldu!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, soğuk havalara rağmen hafta sonlarında da yoğun bir ziyaretçi akınına maruz kalıyor.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan ve 240'tan fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, kentin soğuk havasına rağmen turistlerin ilgi odağı oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 7’den 70’e binlerce vatandaş, hayvanat bahçesindeki tropik türleri ilgiyle izleyip su altı dünyasındaki birbirinden ilginç canlıları gözlemleme şansı buldu. 

İSTANBUL’UN KAOSUNDAN KAÇTIK

Hafta sonu tatilinde İstanbul’dan Eskişehir’e gelmeyi tercih ettiğini söyleyen Kaan Güler, “İstanbul’un kaosundan kaçıp rahat bir nefes almak için Eskişehir’e geldik. Uzun yıllardır bulduğum her fırsatta geliyorum. Kış iyice bastırmadan temiz havanın tadını çıkarıyoruz” dedi. Kente Ankara’dan geldiğini belirten Sinem Mete ise, “Burası Ankara’dan biraz daha soğuk ama Eskişehir’i seviyorum. Gezmeye hayvanat bahçesinden başladık. Birazdan Sualtı Dünyası’nı da gezeceğiz. Hafta sonu tatilini değerlendirmek için Eskişehir bence iyi bir tercih” ifadelerini kullandı.