Eskişehir Gençlik Platformu tarafından gönderilen metni paylaşan Özeçoğlu, “Yemeklerin insan sağlığını tehdit edecek boyutlarda çiğ veya sağlıksız bir şekilde servis edilmesi, yemeklerde böcek, taş, kıl gibi maddelerle karşılaşılması gençlerimizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkilemektedir” dedi.
Eskişehir Gençlik Platformu’nun kendisine ulaştığını söyleyen Özeçoğlu, platform tarafından gönderilen metni paylaştı. KYK yurt yemekhanelerinde verilen yemeklerin miktar ve kalite açısından yetersiz olduğu belirtilen metinde, “Yemeklerin insan sağlığını tehdit edecek boyutlarda çiğ veya sağlıksız bir şekilde servis edilmesi, yemeklerde hijyen açısından kabul edilemez durumlarla; böcek, taş, kıl gibi maddelerle karşılaşılması gençlerimizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkilemektedir. Ayrıca porsiyonların oldukça küçük olması, yemeklerin zaman zaman soğuk veya bayat sunulması, gençlerimizi zor durumda bırakmaktadır. Akşam yemek saatleri 16.00 - 23.00 olarak belirtilse de, gençler çoğu zaman bu saatler içinde ana yemeğe dahi ulaşamamaktadır. Sabah kahvaltısı için sunulan al-götür hizmetinin ise saat 10.30’da sona ermesi ve bu hizmetin saatinden önce tükenmesi, gençlerimizin mağduriyetini artırmaktadır” ifadelerine yer verildi.
ODALAR PİS VE KALABALIK
KYK yurtlarındaki hijyen probleminin da had safhada olduğu belirtilen metinde, “Yurtlarda temizlik, personel yetersizliği gerekçe gösterilerek sürekli aksatılmakta ve kullanılan temizlik malzemelerinin yetersizliği ve kalitesi sebebiyle odalarda ve ortak alanlarda ağır ve hoş olmayan kokular oluşmaktadır. Çamaşır ve kurutma makinelerinin yurtlardaki kişi sayısına oranla oldukça yetersiz olması, mevcut makinelerde ise yalnızca belirli programların kullanılabilmesi gençler için ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Son olarak, odalardaki kişi sayısına değinmek istiyoruz. Şehrimizde bulunan KYK yurt odalarının mevcudu 4-6 kişi arası değişiklik göstermektedir. KYK yurtlarında kalan gençler, odada bulunan genç sayısına oranla yurt ücreti ödemektedir fakat bazı yurt odalarında; kalması taahhüt edilen genç sayısından daha fazla genç kalmaktadır. Maalesef bu durum gençlerin hem fiziki hem de psikolojik konforunu olumsuz etkilemektedir” denildi.
HERKES SORUMLULUK ALMALI
Gençlerin çağrısı karşısında herkesin sorumluluk alması gerektiğini hatırlatan Özeçoğlu, “Bu sorunlar, yalnızca bir barınma meselesi değil, aynı zamanda gençlerimizin eğitime, hayata ve geleceğe olan inancını etkileyen temel meselelerdir. Onların dile getirdiği şikayetler, aslında çok daha büyük bir sorunun yansımasıdır: Gençlerin ihtiyaçlarının ve beklentilerinin yeterince dikkate alınmaması. Hepinizi, gençlerimizin bu taleplerine kulak vermeye, onların sorunlarına birlikte çözüm bulmaya davet ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.