×

Eskişehir'de yolculuk artık daha pahalı: Yeni zamlar ve tepkiler...

Eskişehir’de geçtiğimiz hafta netleşen taksi tarifesi zammı yürürlüğe girdi. Yeni tarifeyi değerlendiren Şoförler Odası Başkan Vekili Recep Kılınçarslan, artan giderlerden dolayı zammın kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla insanların alım gücünün olmaması, bundan sonraki süreçte taksici esnafını zor durumda bırakacaktır” dedi.

Eskişehir'de taksi tarifelerine zam geldi. Şoförler Odası'nın talebiyle UKOME tarafından onaylanan yeni tarifeye göre kalkış ücreti 30 TL'den 35 TL'ye yükseldi. Her kilometre için ücret 30 liradan 38 liraya, her 100 metre için 3 liradan 3,80 liraya çıktı. Yeni tarifede 72 lira olan birim saat ücreti 90 lira, 1,20 lira olan birim dakika ücreti ise 1,50 lira olarak güncellendi.

YÜZDE 26 ZAM VERİLDİ

Taksi ücretlerine gelen zammını yorumlayan Şoförler Odası Başkan Vekili Recep Kılınçarslan, “Taksi tarifeleri yürürlüğe girdi. UKOME tarafından yaklaşık yüzde 26 zam verildi. Ocak ayında biz taksilere zam almıştık ama ocak ayından bu yana sanayideki lastiğinden tutun da yedek parçasına, sigortasına kadar artan giderlerle birlikte bizim için bu hizmet sürdürülebilir olmaktan çıktı. Zam artık kaçınılmaz hale geldi” dedi. Taksici esnafını için kış aylarının zor geçeceğini belirten Kılınçarslan, “Eskişehir’de yaz sezonunda Avrupalıların gelmesiyle veya günübirlik turistlerle bir sorun yaşamadık ama ülkemizde yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla insanların alım gücünün olmaması, bundan sonraki süreçte taksici esnafını da zor durumda bırakacaktır. Okulların açılması, çocukların eğitim masrafları, elektrik ve doğalgaz giderleri nedeniyle taksiye talebin azalacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.