×

Eskişehir'de Yeniden Refah Partisi'nden idam çağrısı!

Kadın ve çocuk cinayetlerinin artışına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, “Eğer idam yasası meclise gelmediği sürece , kadın ve çocuk cinayetlerinin asla önüne geçilemeyecektir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, kadın ve çocuk cinayetlerinin artışına dikkat çekerek infaz yasasındaki eksikliklerin bu suçları teşvik ettiğini savundu ve idam yasasının meclise gelmediği sürece bu cinayetlerin önlenemeyeceğini vurguladı.

DEVLET ÇÖZÜM BULMALI

Ülkenin durumun içler acısı olduğunu belirtenMandacı, “Kimse çocuklarını, kızlarını, hanımını, annesini tek başına sokağa çıkarmaya cesaret edemez hale geldi. Okul bahçelerine baktığımızda, anneler ve babalar çocuklarının başına bir şey gelmesin diye adeta okul bahçelerinde nöbet tutuyorlar. Tacizler, tecavüzler, saldırılar, cinayetler almış başını gitmiş. İnfaz yasasıyla beraber, bu suçu işleyen kişilerin yanına kâr kalmasına neden oluyor. Eğer devlet olarak buna bir çözüm bulunmazsa, bu tür suçlar tekrar tekrar işlenmeye devam edecek” dedi

KADIN DERNEKLERİ DESTEK VERSİN

Son 10 yılda işlenen kadın cinayetlerinin 4 bini geçtiğini ifade eden Mandacı, idam yasası için kadın derneklerinden destek beklediklerini belirtti. Mandacı, “Çocuk istismarı davaları ise bir yılda 4 bin davayı aşmış durumda. Aileyi koruma ve kadına yönelik şiddeti önleme amacıyla çıkarılan İstanbul Sözleşmesi’nin türevi olan 6284 sayılı yasa, 2012 yılının Mart ayında yürürlüğe girdi. Fakat o günden bugüne baktığımızda, bu yasayla kadınlarımızın ve çocuklarımızın korunamadığını görüyoruz. 2011 yılında işlenen kadın cinayeti 121, 2012 yılında 210, 2013 yılında 237, 2014 yılında 294, 2015 yılında 303, 2016 yılında 328, 2017 yılında 409, 2018 yılında 440, 2019 yılında 475 kadın cinayeti işlendi. Buradan kadın derneklerine ayağa kalkmaya davet ediyorum. Eğer idam yasası meclise gelmediği sürece , kadın ve çocuk cinayetlerinin asla önüne geçilemeyecektir” şeklinde konuştu.