×

Eskişehir'de TSYD'den Oğuz Tongsir'e destek

Geçtiğimiz hafta Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir'in görevden uzaklaştırılmasının ardından, derneğin şube başkanları ortak bir destek açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir’in görevden uzaklaştırılmasının ardından şube başkanları Tongsir’e destek açıklaması yaptı. Aralarında Eskişehir Şube Başkanı Sadi Seda da yer aldı.

Kayyum atanmasını kabul etmediler

Türkiye Spor Yazarları Derneği şube başkanlarının yaptığı ortak açıklama ise şu şekilde, “Genel Başkanımız Oğuz Tongsir'inTSYD'den uzaklaştırılmasına ve derneğe Kayyum atanmasına sebep olan İçişleri Bakanlığı denetçilerinin hazırladığı raporu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Raporda Anadolu'dan Genel Kurula gelen üyelerin yol ve konaklama harcamalarının bir kesimin menfaatine yönelik sarf edildiği ve bu paranın Genel Başkan Oğuz Tongsir'den tahsil edilmesi gerektiği ifade edilmektedir. Bu iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Böyle bir kuruma bazı asılsız suçlamalar sonucu Kayyum atanmasını asla kabul etmiyoruz. Genel Başkanımız Oğuz Tongsir'in bir an önce koltuğuna dönmesini bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz”