×

Eskişehir'de trafikte denetim çağrısı: Art niyet aramıyoruz ama...

Eskişehir'de trafik sorunu vatandaşları zorlarken, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, sorunun çözümü için farklı bir bakış açısı getirdi. Yalaz, özellikle denetim eksikliğinin trafiği olumsuz etkilediğini vurgulayarak, emniyet güçlerine çağrıda bulundu.

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir’in trafik sorunlarının temelinde denetim eksikliğinin yattığını vurguladı.

Yalaz, "Ayşe Başkanın lansmanında trafikle ilgili sunduğu projelere yoğun bir ilgi olduğunu biliyorum. Ancak bu konunun bir de denetim boyutu var. Park yerleri ve trafik kurallarının denetimi, belediyelerin değil, trafik polisinin sorumluluğundadır. Emniyet'e buradan bir çağrıda bulunuyorum; bu durum trafikte ciddi sorunlara yol açıyor. Art niyet aramıyoruz ama bu uyarılarımıza rağmen devam ederse, o zaman art niyet de arayabiliriz. Ciddi bir denetim sıkıntısı var" dedi.

Yalaz, çevre yolunun bu sorunların çözümünde en etkili unsur olduğunu belirterek, "Çevre yolumuz artık iç yol haline gelmiş durumda. Pik saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu sorunları en çok çözmek isteyenler bizleriz. Eğer samimi bir irade ortaya çıkarsa, diyalog kanallarımız daima açık. Kentsel dönüşümle ilgili olarak Sayın Gürhan Albayrak ile şahsi bir problemim yok. Ancak bu şehrin sorunlarına yaklaşımımız farklı. Gördüğüm zaman tokalaşırım, diyalog kapıları her zaman açıktır" ifadelerini kullandı.