×

Eskişehir'de senfoni orkestrası muhteşem bir konser verdi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde ve piyanist Gökhan Aybulus’un solistliğiyle Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde muhteşem bir “Sezon Açılış Konseri” düzenledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Ender Sakpınar yönetiminde ve solist Gökhan Aybulus'un katılımıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde “Sezon Açılış Konseri” düzenledi. Etkinlik, sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Piyanist Gökhan Aybulus, yurt içinde ve yurt dışında pek çok oda müziği konseri ve solo resital vermiş bir sanatçı olarak, 2017 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Piyanisti” unvanını kazanmıştı. 2023 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine profesör olarak atanan Aybulus, uluslararası düzeydeki performanslarıyla dikkat çekiyor.

Konserin başında, orkestra şefi Ender Sakpınar, katılımcılara hitap ederek, yoğun programı dolayısıyla gelemeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin dinleyicilere ithaf ettiği yazıyı okudu. Yazıda, EBB Senfoni Orkestrası’nın Eskişehir’in kültür sanat hayatındaki önemi ve Eskişehirlilerin sanata olan bağlılığı vurgulandı; izleyicilerden büyük alkış aldı. Konserin ilk bölümünde F. Chopin’in No.1 mi minör konçertosu seslendirildi ve dinleyicilerin coşkulu alkışları üzerine Gökhan Aybulus, sahneye tekrar gelerek bis yaptı. Duygusal bir konuşma yapan Aybulus, “Bu eseri bugün çalmak istememin sebebi, çok sevdiğimiz bir hocamız olan Levent Kılıç’ı kaybetmemizdir,” diyerek, Levent Kılıç anısına Rahmaninov’un piyano için düzenlediği “Lullaby” eserini seslendirdi. Bu performansı dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Alkışların ardından tekrar sahneye çıkan Aybulus, Schubert’in Serenade eserini çaldı.Konserin ikinci yarısında EBB Senfoni Orkestrası, W.A. Mozart’ın Senfoni No.40 sol minör eserini icra etti. Orkestra ve şefi Ender Sakpınar, büyük bir alkışla dinleyicileri selamlayarak sahneden ayrıldılar. Geceye katılanlar arasında Orgeneral İsmail Güneykaya, Tümgeneral Ertunç Ertufanlı ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da yer aldı. Sanatseverlerin beğenisini kazanan bu açılış konseri, plaket takdimiyle sona erdi.