×

Eskişehir'de okul önünde büyük kaos: 3 yıldır aynı!

Eskişehir'de bir ilkokul önünde yaşanan kaldırım işgali ve yol trafiği, öğrenci velilerini çileden çıkarıyor. "Çocuğumu okula nasıl götüreceğim?" diye soran veliler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Eskişehir Hacı Ali Bey Mahallesi İleri Sokak’ta ilkokul önünde yaşanan kaldırım ve yol işgali öğrenci velilerini oldukça rahatsız ediyor. Öğrenci velisi Şükrü Biçer, “Çocuğum 3. sınıfa gidiyor ve 3 senedir aynı çileyi çekiyoruz” dedi. 

ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

 Eskişehir Hacı Ali Bey Mahallesi İleri Sokak’ta ilkokul önünde, bir spotçunun eşyalarıyla kapattığı kaldırım işgali ve arabaların yola park ederek başlattığı yol işgali, çocuklarını okula götürmek isteyen velilere zorluk yaşatıyor. Veliler yetkililerden acil çözüm bekliyor.

KİM ÇARE BULACAK?

Okul yönetimi ve belediye ile görüştüklerini ama hala bir çözüm bulamadıklarını ifade eden Biçer, yolu ve kaldırımı kullanan insanların mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

3 SENEDİR AYNI ÇİLEYİ ÇEKİYORUZ

Biçer, “Çocuğum 3. sınıfa gidiyor. 3 senedir aynı çileyi çekiyoruz. Daha önceden de bu durum devam ediyordu. Geçen yıl okul yönetimiyle de konuştuk, biz bir şey yapamıyoruz dediler. Belediye ile konuştuk, bir şey yapmıyorlar. Trafik polisleri bir şey yapmıyor. Kim çare bulacak bu soruna, onu da bilmiyoruz. Kaldırım işgali 500 metreden başlıyor. Burada çok büyük bir yoğunluk oluyor. İnsanlar geçemiyorlar. Yola araç park ettikleri için de diğer yolda servis araçları mağduriyet yaşıyor. Geçecek yer bulamıyoruz. Bugün yine biraz şanslıyız. 15-20 cm yer bırakmışlar. İnsanların çoğu çocuklarını almak için diğer sokaktan dolaşmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI SERVİSE BİNDİREMİYORUZ

Çocuğunu okuldan almaya gelen başka bir okul velisi Ayşe Gürcan, “Çocuklarımızı içeriden alıp servise bindiremiyoruz. Araçlarını yola park ediyorlar. Önümüz arkamız dolu. Şimdi biz oradan nasıl çıkacağız, düşünüyoruz. Park edenin numarası olmuyor, o gelene kadar bekliyoruz. Yola spotçu eşyasını koyuyor, arabalar yola park ediyor. Acil çözüm bekliyoruz” dedi.