×

Eskişehir'de öğretmenleri ilgilendiren önemli açıklama!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, yasal düzenlemeler ve caydırıcı önlemler talep ederek, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Demirkol, “Öğretmenin içinde olmadığı, öğrencinin içinde olmadığı, eğitim emekçilerinin içinde olmadığı bir düzenleme yeterli olmuyor” dedi

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, öğretmenlere yönelik şiddetin artışına dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınmadığını ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açtığını vurguladı.

KABUL ETMİYORUZ

Türkiye’de öğretmenlere yönelik şiddetin artmasının, sendikaların yıllardır dile getirdiği bir sorun olduğunu belirten Demirkol, önlemlerin yeterli olmamasına dikkat çekti. Demirkol, “Alınmayan önlemler de bu tür olayları çok fazla tetiklemeye başladı. En son hatırlarsınız ki geçen eğitim öğretim döneminde bir öğretmen arkadaşımız, İstanbul'da katledildi. Ve tüm Türkiye genelinde öğretmenlerimizin artık bir öfke şeklinde alanlara dökülüp  bir düzenleme yapılması, bununla ilgili çalışmalar yapılması boyutunda bir istekleri oldu. Eskişehir'de de çok güçlü bir şekilde sesimizi duyurduk diye düşünüyorduk ama maalesef herhalde ya duymazlıktan geliyorlar ya da bir şekilde öteliyorlar bu konuyu. Öteledikleri için de bu tür olaylarla karşılaşmamız çoğaldı.En son Kastamonu'daki meslektaşımızın bir veli ile yaşadığı olay var. On gün iş göremez raporu alıyor meslektaşımız. Bizim beklentimiz şu, bizler eğitim camiası olarak bununla ilgili birçok sorunlarla karşılaşıyoruz. Okulda da her türlü sorunun kaynağı sanki öğretmenlermiş gibi düşünülerek buna benzer davranışlar içerisine giriyorlar ve çözüm yolu olarak da işte ilgili yetkili mercilerden ziyade kendi çözümlerini üretmeye yolunda bu şekil şiddete başvuruyolar. Bu asla kabul edilebilecek bir şey değil” diye konuştu.

YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ

Eğitimde şiddeti önlemek için yasal bir düzenleme talep ettiklerini vurgulayan Demirkol, “Şunu istiyoruz. Hatırlarsanız sağlık çalışanlarıyla ilgili pandemi döneminde şiddetle alakalı büyük sıkıntılar gelmişti. Biz de bu konuda adı eğitimde şiddet yasası mı olur yoksa farklı bir şey mi olur, böyle bir yasayla korunma altında olmak istiyoruz. Neden? Çünkü önüne gelen okula giriyor. Daha dün bizim bir okulumuzda işte dışarıdan gelen bir çocuğun başka bir çocukla arbede yaşama durumları ortaya çıktı. Ayrıca yetersiz personel olayı da var. Kalıcı güvenlik elemanlarının olması gerekli. Sadece kendimiz için düşünmüyoruz biz bunu. Öğrencilerimizin güvenlikleri için de söylüyoruz. Okulda çalışan bizim eğitim camiasında hizmetlilerimiz var, memurlarımız var. Bunlar da bir şekilde bu şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bizim istediğimiz yasal bir düzenleme ve caydırıcı önlemler. Öğretmenin içinde olmadığı, öğrencinin içinde olmadığı, eğitim emekçilerinin içinde olmadığı bir düzenleme yeterli olmuyor” ifadelerini kullandı.