×

Eskişehir'de NATO’ya ve emperyalizme karşı sergi yapıldı

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi(THTM) NATO karşıtı bir sergi düzenledi. THTM Yürütme Kurulu üyesi Burçak Özoğlu, “Bu eserler NATO'ya ve emperyalizme karşı yürüyüşün ve kampanyanın bir parçası olarak toplandı” dedi. 

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde ‘NATO’ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Göreve’ adlı bir sergi düzenledi. 25 ayrı ülkeden 125 eserin sergilendiği sergi, 3 gün boyunca ziyaretçilerini bekleyecek. 

KAMPANYAYA KATKILARI BÜYÜK

NATO’ya karşı bir sergi düzenlediklerini söyleyen Özoğlu, sergiye eser veren sanatçıların kampanyadaki rollerinin çok büyük olduğunu dile getirdi. Özoğlu, “Eskişehir'de bugün, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin Ağustos ayında çağrısını yaptığı, 1 Eylül'de başlattığı ve 1 Eylül’den önce çevrimiçi olarak yayınlandığıbu serginin mekansal açılışını yapıyoruz. NATO’ya karşı sergi çağrımıza eserleri ile ses veren 25 ayrı ülkeden 125’in üzerinde eserle sanatçımız var. Bu eserler NATO'ya ve emperyalizme karşı yürüyüşün ve kampanyanın bir parçası olarak toplandı.NATO'ya ve emperyalist savaşa karşı çağrımıza destek veren ve kampanyayı genişletmek, büyütmek için bizlere katılan sanatçılarımızın kampanyaya katkıları oldukça büyük” dedi. 

YÜRÜYÜŞ İNCİRLİK’TE SONLANACAK

“15 Eylül'de İstanbul'dan NATO’ya ve emperyalist savaşa karşı yürüyüş başladı” ifadelerini kullanan Özoğlu, NATO'ya karşı sergi de bu yürüyüşle birlikte aslında Anadolu'ya doğru ilerlemeye başladı. Yürüyüşün sonu Adana İncirlik Üssü kapısına dayanacak. Orada sonlanacak. 15 günlük bu yürüyüş süreci içinde NATO'ya karşı sergi de yürüyüş koluyla birlikte ilerleyecek ve çeşitli illerde mekansal açılışlarını da yapacak” ifadelerini kullandı. 

NE YAZIK Kİ TÜRKİYE’DE ÜYE

THTM’nin ‘NATO’ya ve Emperyalist Savaşa Karşı Göreve’ sergisine eser bağışlayan Karikatürist Mehmet Zeber, eseri hakkında bilgiler verdi.  Zeber, “Sergi duyurusunu öğrenince ben de katkıda bulunmak istedim. Bizlere ilkokul ve ortaokulda NATO’nun ne kadar güzel bir şey olduğunu anlatırlardı. Tabi o yaşlarda biz emperyalizm nedir, silahlanma nedir sorularına pek aklımız ermiyordu. NATO, ne yazık ki Türkiye'nin üyesi olduğu bir kuruluş.  Ben de onu görsel olarak ifade etmek istedim. Biraz metafor yaparak, akbaba ile barış güvercinini bir araya getirdim. Barış güvercinine bürünmüş bir akbabayı çizdim” şeklinde konuştu.