×

Eskişehir'de Mevlidi Nebi Haftası'na özel etkinlik yapıldı

Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmada, peygamber ahlakının toplumsal etkilerine dair önemli mesajlar verdi.

Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada, peygamberin ahlakının toplum üzerindeki etkisini ve önemini vurguladı. Gül, Gazze'deki mevcut duruma değinerek, bu tür krizlerin İslam dünyasında birlik ve beraberliği pekiştireceğine dikkat çekti. Gül, "Bu olaylar, İslam coğrafyasındaki Müslümanların birleşmesine ve tek vücut olmasına vesile olacaktır" şeklinde konuştu.

Müftü Gül, Mevlidi Nebi Haftası kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, peygamberin sünnetine uymanın önemine vurgu yaptı. "Bu yılki Mevlidi Nebi Haftası'nın teması 'Hazreti Peygamber ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlendi" diyen Gül, peygamber efendimizin doğumunun yıl dönümünde, bu mabedin bahçesinde ve minarenin gölgesinde bir araya gelmenin sevincini dile getirdi. Kuran'ın ve peygamberimizin sünnetinin şahsiyetimizi şekillendirdiğini belirten Gül, iman ve güzel ahlakın kişiliğimizi belirleyen temel unsurlar olduğunu ifade etti.

"Filistin ile bütün dünya savaş halinde" diyen Gül, bu mücadelede Amerika'nın rolüne de dikkat çekti. İsrail'in, Amerika'nın desteğiyle savaştığını belirten Gül, "Filistin, iman gücüyle dimdik ayakta. Bu, İslam dünyasında birlik ve beraberliği güçlendirecektir" dedi. Müftü Gül, "Rabbim, Müslümanların kardeşliğini ve birliğini daim eylesin. Mevlid kandilimiz, Mevlidi Nebi Haftamız ve Camiler ve Din Görevlileri Haftamız mübarek olsun" diyerek sözlerini tamamladı.