×

Eskişehir'de kışlık alışveriş yapacaklara güzel haber!

Eskişehir'de havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürünler tezgahları doldurmaya başladı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşlar, bu yılki kış alışverişlerini yaparken fiyatlardaki artışı merak ediyor. Esnaf, kışlık ürünlerde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 25 civarında bir zam olduğunu, ancak astronomik bir artış yaşanmadığını belirtiyor

Ekonomik açıdan zor günler geçiren vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte kışlık alışveriş için kara kara düşünmeye başladı. Bu yıl ürünlere astronomik zamların gelmediğini söyleyen esnaf Fevzi Beysel, “Yüzde 25- 30 civarında bir artış var.Geçen sene gibi 2 katı olmayacak. O yönden memnunuz” dedi. 

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürünler tezgahlarda yerini aldı. Eskişehirli vatandaşlar da kışlık alışverişlerini yapmaya başladı. Yunus Emre Halk Çarşısı Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve Yunus Emre Halk Çarşısı Esnafı Fevzi Beysel, fiyatların geçen yıla oranla yüzde 25 civarı arttığını belirtti. Okul sezonunu güzel geçirdiklerini vurgulayan Beysel, kış sezonundan da umutlu olduklarını ifade etti. Esnafın sezona hazırlandığını söyleyen Beysel, “Montlar, botlar, üç iplik dediğimiz kalın üstler ve altları getirmeye başladık. Esnaf hazırlanıyor, ürünler geliyor. Vatandaş sağ olsun, duyarlı bir toplumuz. İhtiyaç sahibi çocuklara mont ve bot alıp yardım etmek isteyen insanlar gelmeye başladı. Bunlara hazırlanmaya başladık” dedi. Çarşı esnafının şu anki gidişattan memnun olduğunu vurgulayan Beysel, “Fiyat olarak, bir önceki seneye göre çok astronomik zamlar yok. Yüzde 25- 30 civarında bir artış var. Geçen sene gibi 2 katı olmayacak. O yönden memnunuz” şeklinde konuştu.