×

Eskişehir'de hortlamayı bekleyen tehlike: Porsuk Çayı bile...

Eskişehir Kıymetlidir Platformu, Alpu Ovası'nda yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı basın açıklaması yaptı. Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, “Kömürlü termik santral projeleri şehrimizin geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor” dedi.

Eskişehir Kıymetlidir Platformu, Eskişehir Kent Konseyi binasında bir basın açıklaması düzenleyerek, Alpu Ovası'na yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı çıktı. Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, projenin Eskişehir’in tarım, hayvancılık ve çevresine büyük zarar vereceğini belirtti.

HİÇBİR ŞEHİR HAKETMİYOR

Alpu Ovası'na yeniden gündeme getirilen kömürlü termik santral projesinin büyük bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Kapanoğlu, “Eskişehir Kıymetlidir Platformu olarak Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) bağlı Termik Santraller Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, ülkemizin en verimli ovalarından Alpu Ovamıza ve Türkiye’nin göz bebeği şehrimize geçtiğimiz yıllarda yapılmak istenen kömürlü termik santral’in yeniden gündeme alındığı bir planlama çalışmasınıne yazık ki üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.Yaşanılabilir şehirlerarasında sürekli üst sıralarda yer alan güzel Eskişehir’imiz ve dört bir yanı güzelliklerle kaplı ülkemizin hiçbir şehri, tüm dünyanın vazgeçtiği Kömürlü Termik Santral projelerini hak etmiyor” dedi. 

TARIM VE HAYVANCILIK ZARAR GÖRECEK

Kapanoğlu, kömürlü termik santral projesinin Alpu Ovası’nda tarım, hayvancılık ve çevreye ciddi zararlar vereceğini ifade etti. Kapanoğlu, “Konunun uzmanlarışu an sahip olduğumuz teknolojiyle %100 yenilenebilir enerji kullanılanbir geleceğin mümkün olduğunu söylüyorken kömürlü termik santral çalışmalarını yeniden başlatmaya çalışılarak şehrimiz için son derece tehlikeli bir iş yapılıyor. Kömürlü Termik Santral ile birçok ürünün yetiştiği kıymetli Alpu ovamızda tarım ve hayvancılık büyük zarar görecektir. Kömür Partikülü ile dolu meralardan beslenen hayvanlar hastalanacaktır. Eskişehir kent merkezine olan yakınlığı nedeniyle Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri ile Alpu ilçe merkezimizin ve tüm mahallelerinin havası, suyu, toprağı kirlenecektir. Maalesef ki günden güne azalan, başta Porsuk olmak üzere bölgedeki su kaynaklarımız da zarar görecektir. Kısacası çok büyük çevre sorunlarına yol açacaktır” diye konuştu. 

“Güzel şehrimizde çocuklarımızın geleceği için havamızın, suyumuzun ve toprağımızın temizliğini korumakta kararlıyız”ifadelerini kullanan Kapanoğlu, konu ile ilgili tüm süreci yakından takip edeceklerini dile getirdi.