×

Eskişehir'de görme engelli bireyler bisiklete bindi

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ve Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsBid) iş birliğiyle düzenlenen Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü etkinliği, görme engelli bireylerin bisiklet sürmenin keyfini yaşamasını sağladı.

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) ve Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsBid) iş birliğiyle düzenlenen Engelsiz Tandem Bisiklet Sürüşü etkinliği, görme engelli bireylere bisiklet sürmenin heyecanını yaşattı. Bu yıl "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası, sosyal eşitlik, yol güvenliği ve yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyor.

Etkinlik, görme engelli bireylerin günlük yaşamlarındaki engelleri anlamak ve onlara bisikletle tanışma fırsatı sunmak amacıyla organize edildi. VelEsBid Başkanı Oğuzhan Can, katılımcılara bisiklet kullanımı hakkında bilgi verirken, etkinlikteki görme engelli bireyler bisiklet sürmenin keyfini doyasıya yaşadı.

Etkinliğe katılan Hüsnü Sarı, “Doğuştan yüzde 90 görme kaybım var. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir fırsatın sağlanması çok güzel” dedi. Erdal Kutluay, “Herkese bu deneyimi tavsiye ederim. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkürler” derken, Kerim Gülnaz da, “Hayatımda ilk defa biniyorum. Bisiklet sağlıklıdır, herkesin binmesini isterim” ifadelerini kullandı. Bu anlamlı etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.