×

Eskişehir'de Gelecek Partisi'nden önemli mesajlar

Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan Seymen, Eskişehir’e gelerek Türkiye gündemini ve partisindeki çalışmaları değerlendirdi. Türkiye’nin eğitim ve sağlık alanında yaşadığı sorunlara değinen Seymen, “Yenidoğan çetesi” skandalı ile ilgili olarak, “ Türkiye maalesef çetelere teslim olmuş durumda” dedi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Hasan Seymen, İl Başkanı Hüseyin Durmazlar, önceki dönem İl Başkanı ve Parti Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Sayın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla sahaya indiklerini ve bölgedeki ilk duraklarının Eskişehir olduğunu belirten Seymen, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yaşanan sorunlara değinen, “Türkiye’de öncelikle eğitimde çok ciddi bir sıkıntı var. Son 1 yılda 1 milyon 800 bin öğrenci üniversiteyi bırakmış. Orta öğretimde 1 milyona yakın öğrenci kayıp. Okula gelmiyorlar. Ne yaptıklarını bilen yok. Devlet okulları son derece kötü durumda. İnsanlar çocuklarını gönderecekleri devlet okulu bulamıyorlar” ifadelerini kullandı. Sağlıktaki sorunları değerlendiren Seymen, “Sağlığın ne kadar vahim durumda olduğunu son 10 gündür yaşadığımız skandalda gördük. İnsanlar bebek cesetlerinden, bebeklerini yatmaması gereken yoğun bakıma yatırarak vicdansızca ölümlerine sebep oluyor. Bu 1 buçuk yıldır neredeyse biliniyor, ihbar ediliyor. Sağlık Bakanı o dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü. Bundan haberdar oluyor, soruşturma başlatılıyor. Fakat her nedense 1 buçuk yıldan beri o hastaneler faaliyete devam ediyor. Orada çocuklar ölmeye devam ediyor. Bunu 2-3 doktorun başını çektiği bir çete yapıyor. Türkiye maalesef çetelere teslim olmuş durumda” şeklinde konuştu.

HEMEN ERKEN SEÇİM YAPILMALI

Erken seçim tartışmalarına da değinen Seymen, “Biz 2025 Kasım’ını değil derhal erken seçim olması taraftarıyız. 2025 yılı Kasım ayında erken seçim, Sayın Tayyip Erdoğan’ın bir daha cumhurbaşkanlığı adaylığının yolunun açılması demektir. Son Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Anayasa hukukçularının pek çoğu Sayın Cumhurbaşkanlığı’nın aday olamayacağını savundular ama adaylığın önü açıldı. 2028 seçimlerinde Sayın Erdoğan’ın aday olma ihtimali yok Anayasa’ya göre. Bu ihtimal sadece erken seçime gidilirse olur. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı tekrar aday olmak istiyorsa 2025’i beklemeden erken seçime gitsin ve aday olsun. ” açıklamasını yaptı.