×

Eskişehir'de Gaziler Günü'nde kahramanlar unutulmadı!

19 Eylül Gaziler Günü, Eskişehir’de coşkuyla kutlandı. Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından, gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından ise  Bando ve Bayrak kıtası eşliğinde Vişnelik Hava Şehitliği’ne yürüyüş gerçekleştirildi.

Gaziler Günü fotoğrafları için tıklayın.

Vilayet Meydanı'ndaki tören, Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkan Ekrem Dumlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkan Ekrem Dumlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Dumlu’nun ardından Kıbrıs Barış Harekatı gazisi Mehmet Demir ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Osman Ege Avcı tarafından şiir okudu. Programa, CHP Milletvekilleri İbrahim Arslan ve Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, gaziler, şehit yakınları, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı. Törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi mensupları, törene katılan tüm kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, sporcular ve Protokolün katılımı ile Bando ve Bayrak kıtası eşliğinde Vişnelik Hava Şehitliğine yürüyüş gerçekleştirildi.