×

Eskişehir'de eğitimcilerden buruk kutlama!

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kokteyl düzenledi. Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Özkan Demirkol, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” adı altında öğretmenlik mesleğinin itibarının göz ardı edildiğini vurgulayarak, “Kapalı kapılar ardında hazırlanan bu yasa, bizim için meşruiyetini sorgulatacak düzenlemeler içeriyor” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kokteyle Şube Başkanı Özkan Demirkol, yönetim kurulu üyeleri ve sendikaya üye öğretmenler katıldı. Müzik dinletisi ve emekli olan eğitimcilere plaketlerin verildiği etkinlikte ES TV’ye konuşan Şube Başkanı Özkan Demirkol, eğitim sistemindeki sorunlar ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sıkıntılardan ötürü Dünya Öğretmenler Günü’nü buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi. Dünya Öğretmenler Günü’nün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten Demirkol, “Dünyada bütün öğretmenlerin kutlamış olduğu bir gün. Türkiye’de sadece Eğitim Sen’in üye olduğu 32 milyonu aşkın eğitim emekçilerinin seslerini dile getirdiği örgütlerin birlikte hareket ettiği, kutlamış olduğu bir gün. 5 Ekim bizim için hem taleplerimizin dile getirildiği hem de sorunlarımızı söyleyerek gün yüzüne çıkardığımız bir gün. Türkiye’ye de baktığımızda öğretmenlik mesleğine karşı çok büyük saldırıların ve şiddete varan uygulamaların olduğunu görüyoruz. Bu yüzden 5 Ekimlerde biz kutlamadan ziyade mücadele ve sorunlarımızın dile getirildiği bir gün olarak bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLUYORUZ"

Eğitime saldırıların arttığını belirten Demirkol, “5 Ekim’de maalesef Öğretmenlik Meslek Kanunu adı altında, öğretmenliğin itibarının verilmediği, haklarının teslim edilmediği, eşit işe eşit ücret taleplerimizin yerine getirilmediği bir kanunla karşı karşıya kaldık. Kapalı kapılar ardında, eğitim sendikalarından görüş alınmadan, öğretmenlerin talepleri alınmadan ortaya çıkarılan bir yasa bizim için aslına meşruiyeti yok sayılabilecek düzenlemeler içeriyor. Eğitimcilerin sadece kendi haklarını dile getirdikleri bir gün değil bu. Eğitimdeki sorunları da dile getirdiğimiz, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları da söylediğimiz bir gün. Şimdi ÇEDES protokolleriyle, Maarif Yüzyılı şeklinde açıklanan programlarla eğitim örgütlerinin, sendikaların görüşlerinin alınmadan yapılan bu tür düzenlemeler bizim tarafımızdan kabul edilemez. Üniversitelerin iradelerin yok sayıldığı, barış ve özgürlük taleplerini dile getirenlerin KHK’larla uzaklaştırıldığı; okullarda çalışanların iş tanımlarının yapılmayarak angarya işler yüklenen bir ortamda 5 Ekim bizim buruk olarak kutladığımız bir gün” şeklinde konuştu.