×

Eskişehir’de dostluk rüzgârları esti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Yunanistan Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Rembetiko unutulmaz bir gece yaşattı.

Türk-Yunan dostluk konserine Yunanistan Başkonsolosu Nikos Motthioudakis, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve çok sayıda Eskişehirli katıldı. Konser öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu gecenin Eskişehir tarihinde özellik arz eden bir gece olduğunu vurgulayarak “Türkiye ile Yunanistan Ege’nin iki yakasındaki iki güzel komşu. Aynı apartmanda oturan komşular gibi zaman zaman ufak tefek anlaşmazlıklar oluyor. Bu anlaşmazlıklar dünya siyasetini idare edenlerin katkısıyla olan olaylar. Her şeye rağmen Yunan halkı ve Türk halkı gerçekte pek çok değerin ortağı” dedi.

 

Halkları kaynaştırmanın yolu müzik

 

Yunanistan Başkonsolosu Nikos Motthioudakis ise halkların kaynaşmasının en kolay yolunun müzik olduğunu ifade ederek “Müzik, özellikle dünyanın bu bölgesinde, geçmişten gelen beraber yaşanmış anılara sürükleyen ortak değerlere sahiptir. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki, toplumların yaşam şartlarının iyileşmesi açısından her alanda her zamankinden çok işbirliği içinde olunması gerekiyor. Müzik de, tam anlamıyla sahip olduğu bu özelliğiyle, ruhsal iletişimimizin temelini oluşturuyor” diye konuştu. Konuşmalar sonrasında sahne alan Panorea Orkestrası, seslendirdikleri ezgilerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. (HM)