×

Eskişehir'de büyük protesto: İşten atıldılar!

Nakliyat İş Sendikası, Eskişehir'de faaliyet gösteren Epsilon NDT'yi işçi haklarına yönelik baskılar nedeniyle protesto etti. İşten çıkarılan Fatih Göndeş, “Sadece örgütlü olduğum için işten çıkarıldım” dedi.

Nakliyat İş Sendikası, Epsilon NDT şirketini işçi ve sendika karşıtlığı nedeniyle protesto etti. Şirketin önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında sendika, işçilerin anayasal haklarına saygı gösterilmesini talep etti. Nakliyat İş Sendikası Şube Başkanı Ali Özçelik, Eskişehir’de bulunan ve 100 işçinin çalıştığı Epsilon NDT'de sendikal örgütlenmenin ardından işçilerin baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirtti.

KEYFİ SEBEPLERLE İŞTEN ATILDILAR

Sendikanın 3 üyesinin keyfi sebeplerle işten atıldığını ifade eden Özçelik, “Sendikamız, Bozlu Holding’in işletmesi Eskişehir'de bulunan, 100 işçinin çalıştığı Epsilon’da örgütlenmiş ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikamıza toplu iş sözleşmesi çoğunluk tespiti gönderilmiştir. Sendikal örgütlenmeden haberdar olan işveren vekilleri, yöneticiler üyelerimize sendika üyeliğinden ayrılmaları yönünde baskı ve tehditler yapmıştır. Atılan işçilerin geri alınması ve işverenin çoğunluk tespite itirazını geri çekmesi için Bozlu Holding’e bağlı Epsilon NDT'nin Eskişehir'de bulunan işyerinin önünde protesto eylemi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

"BİZİ EZDİLER"

İşten çıkarılan Hakan Topal, “6 yıldır çalışıyordum, haksız yere işten çıkarıldım. İçeride bizlere çok fazla haksızlık yapılıyor. İSG kuralları olsun, içerideki havalandırmalar olsun, hiçbir şekilde çalışmaya uygun değil. Çok işçi ayrımı yapılıyor içeride. Kendi adamlarına daha iyi maaş veriyorlar. Bizim gibi dışladıkları kişilere daha az maaşlar ödüyorlar” dedi.

İşten çıkarılan bir diğer işçiFatih Göndeş ise, “Ben de 6 yıldır burada çalışıyordum. Sonuna kadar güzel işler yaptım ama sadece örgütlü olduğum için haksız yere işten çıkarıldım. Haksız yere suçlayıp bizi ezdiler” ifadelerini kullandı.