×

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi'nden olay olan yeni uygulama!

Eskişehir'de Odunpazarı Gençlik Kolları, Anadolu Üniversitesi’nde uygulamaya konulan yeni sistemin, öğrencilerin yemek paylaşımını zorlaştırdığını savunarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Tuna Can Ünver, yapılan değişikliklerin öğrenci dayanışmasına olumsuz etki ettiğini belirtti.

Eskişehir’de Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Tuna Can Ünver, Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilerin yemek paylaşımını zorlaştıran yeni uygulamalar hakkında basın açıklaması yaptı. Ünver, üniversitenin, öğrencilerin yemek paylaşımını engelleyen bir sistem geliştirdiğini belirtti.

Açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi mobil uygulaması üzerinden yemek alan öğrenciler, QR kodlarını turnikeden geçerken okutabiliyor. Ancak üniversite, QR kodunun görüntülenme süresini 2 dakikadan 15 saniyeye düşürdü ve ekran görüntüsü almayı engelledi. Bu durum, öğrencilerin bir dayanışma örneği olarak yemeklerini paylaşmalarını zorlaştırıyor.

Tuna Can Ünver, bu uygulamanın üniversitelerin öğrenci dayanışmasını engelleyici bir tutum sergilediğini vurgulayarak, "Üniversiteler babanızın ticarethaneleri değildir. Öğrencilerin dayanışmalarının önüne geçmeye ise hiç kimsenin gücü yetemez," dedi. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Anayasa’nın 2. Maddesini hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına saygılı, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir," ifadesini kullandı.

Ünver, yapılan hatadan dönülmesini ve öğrencilerin dayanışmasına üniversitenin katkı sunmasını talep etti.