×

Eskişehir'de 29 Ekim Kadınları Derneği'nden özel kutlama

29 Ekim Kadınları Derneği tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen kadın muhtarlar için kutlama programı düzenlendi. Programda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kadınların hayatın her noktasında olması gerektiğini vurgulayarak, “Biz erkeklerin başaramayacağı şeyleri kadınlar kolaylıkla başarıyor” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühüyle seçilen kadın muhtarlar için 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından Taşbaşı Kırmızı Salon’da kutlama programı düzenlendi. Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Muhtarlara seslenen Başkan Ataç, Eskişehir’in kadın dostu bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Bu dostluk hepimize de çok yakışmakta. Özellikle muhtarlıklarda ve meclis üyeliklerinde kadınlarımız süratle artıyor. Tepebaşı Belediyemizde kadın çalışan oranımız yüzde 37’yi buldu. Bu da son derece sevindiğimiz bir durum. Özellikle Tepebaşı bölgesinde kadın muhtarlarımızın ağırlığı meclis üyelerinde de bu fark her zaman devam edecek. Bu güzel toplantıyı düzenleyen derneğimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü insanlar bir başarı aldığında övgü ister ve övgüler de bu tip etkinliklerle hayata geçer. Bundan sonra bu toplantıların daha sıklaşması ve dayanışma içerisinde olunmasını tavsiye ediyorum. Eskişehir’de bunu zaten yapacağımız için farkındalığı birlikte artıracağız. Kadınların neler yapabileceğini açıkça her yerde ifade edeceğiz. Muhtarlarımıza başarılar diliyorum ve başarılı işler yapacaklarına inanıyorum. Kadın eli değdiğinde hakikaten iyi şeyler oluyor. Zaman zaman biz erkeklerin başaramayacağı şeyleri kadınlar kolaylıkla başarıyor” dedi. ,

TÜM GÜCÜMÜZLE YANINIZDAYIZ

Dernek Şube Başkanı Sibel Erenoğlu ise, muhtarlara büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Bugün yaptığınız işin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını, mahallenizin tüm sorumluluğunu üzerinize aldığınızı, oldukça yüksek bir tempoda ve her zaman empati içinde hizmet verme gayretinde olduğunuzu, mahallenize çözümler bulma, iyi şartlara taşıma çabasında olduğunuzu biliyoruz. Görüyoruz ki şehrimizde büyük özveri ile çalışan kadın muhtarlarımızdan büyük bir memnuniyet var. Mahallenizde seçilerek kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören kadın muhtarlarımız, rol model olmanızla 2024 yerel seçimlerinde daha pek çok mahallemizde kadın muhtarların seçilmesine de yol açtınız. 29 Ekim Kadınları Derneği olarak bizler tüm gücümüzle sizleri daha da güçlendirmek üzere yanınızda olduğumuzu belirterek her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonrasında Tiyatro Akademi tarafından Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Hanım’ı anlatan doğaçlama oyunu sahnelendi. Ardından Başkan Ataç, muhtarlara teşekkür belgesi takdim etti.