×

Eskişehir'de 17 bin kişiye ev ve arsa verilecek!

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Kocakır’da TOKİ tarafından hayata geçirilecek projeyle 17 bin kişiye ev ve arsa sağlanacağını duyurdu. Albayrak, muhalefet partilerinin projeye yönelik eleştirilerine yanıt vererek, Kocakır’da herhangi bir peşkeş çekme durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, TOKİ tarafından Kocakır’da hayata geçirilecek projenin 17 bin kişiye ev ve arsa sağlayacağını belirterek, “Kocakır’da katiyen bir peşkeş çekmek yoktur. Ama az bir şey belediyeyi irdelediğimiz zaman neler yapıldığını kendileri de çok iyi biliyorlar” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 8’inci Olağan Kongre süreci, belde ve ilçe kongrelerinin belirleneceği mahalle delege seçimleri ile başladı. AK Parti İl Teşkilatı'nda bir değişiklik olacak mı? Eskişehir kongreye nasıl hazırlanıyor?

Genel Merkezin almış olduğu karar doğrultusunda ilçe başkanlıklarımızın kongreleri inşallah Ekim’de başlayıp, 15 Aralık’ta sonlanmış olacak. Şu an ilçelerimiz delege seçimlerini yapmaya devam ediyorlar. 5 tane ilçemizin başkanları yeni atandı. Onlarla ilgili süreçleri tamamladık. 8 ilçemizde delege seçimlerimiz tamamlandı. 15 Aralık’ta süreci bitireceğiz. İl kongresiyle ilgili tarih ve takvim henüz belli değil. Onu da Genel Merkezimize biz sunacağız, onun da tarihi belli olacak. Bizim görüşümüz şöyle; ocak ayı içerisinde kongre sürecimizi tamamlamış olacağız. 

Kocakır'da ihtiyaç sahipleri için ayrılan bölgeye TOKİ tarafından villalar yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Özellikle CHP'li isimler buradaki projenin detaylarına ilişkin açıklama beklediklerini söyledi. Bazı siyasi isimlerin de buradan arsa topladığı konuşuluyor. Bu konu hakkında neler söylersiniz?

İNSANLARI KANDIRMA ÇABASINDALAR

CHP’deki arkadaşlar 25 yıldan beri kentsel dönüşüm adına, toplu konut adına bu şehre kazandırdıkları hiçbir şey yok. Her şeyi Köprübaşı’ndan zanneder bu arkadaşlarımız. İster istemez Toplu Konut İdaresi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, TOKİ’nin yapmış olduğu her şeye de bir kulp bulmaya, olayı farklı bir noktaya çekmeye, popülist bir yaklaşımla onu kötülemeye çaba gösteriyorlar. Tabii biz burada özellikle altını çizmemiz gereken nokta şu;  CHP’deki bütün belediye başkanlarımız, milletvekillerimizin devlet kurumlarıyla neden bu kadar kavga içine girmiş olduklarına anlam veremiyoruz. Yani devletin kurumlarına farklı bir gözle bakıp, devlete savaş açan bir yapı içerisinde olmuş olduklarını defaatle söylemiş olmamıza rağmen ısrar etmeye devam ediyorlar. Biz diyoruz ki; bu devlet bizim, belediye bizim. Burada yapmış olduğumuz bütün hizmetleri beraber yapacağımızdan dolayı kalkıp da devletin kurumlarını tabiri caizse bir düşman bellemenin anlamı olmadığını söylüyoruz ama ne hikmetse İl Başkanı sayın mevkidaşım Talat Bey’den başlayalım, belediye başkanları, milletvekilleri böyle bir tutum ve davranış içerisinde. Doğruları biliyor olmalarına rağmen her konuda, bugün Mihalgazi konusunda olsun, TÜRASAŞ’taki bir hadise konusunda olsun gerçekleri biliyor olmalarına rağmen farklı bir duruş sergiliyorlar. İnsanları yanıltma ve kandırma noktasında bir çaba içerisindeler. 

ŞEHİR ADINA ÜZÜLÜYORUM

Bunun bir örneği de Kocakır. Toplu Konut İdaremiz tarafından “İlk Evim İlk Arsam” projesi kapsamında yapılan bir durum burası. Orada ilk evi olacak insanlara, ilk arsası olacak insanlara bir hak tanıdı ve bunu da noter huzurunda bir çekilişle yapacak. Bunu biliyorlar, gündemi değiştirmek babında farklı bir yol izliyorlar. Biz geçen hafta bir şey yaptık. Özellikle KYK yurtları ve misafirhaneler konusuyla alakalı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 30 kişilik bir yeri, tabiri caizse su deposunu misafirhaneye çevirerek sanki 3 bin tanemisafirhane yapmış gibi bir algı üretti. Biz de dedik ki; 1968 yılında yapılmış bir yeri gençlere nasıl reva görürsünüz dediğimizden dolayı Kocakır’la alakalı olmadık bir şeyi gündeme getiriyorlar. Bu konuda üzülüyorum. Büyükşehir Belediyesi 25 yıldan beri yapmadığı arsa üretme konusunu, imar konusunu şimdi gelip de bize bu şekilde ifade etmiş olmaları gerçekten şehir adına üzüldüğümü dile getiriyorum. 

VATANDAŞA TEK TEK ANLATACAĞIZ

Kocakır’da katiyen bir peşkeş çekmek yoktur. Böyle bir ruh halinde de değiliz. Ama bunu az bir şey belediyeyi irdelediğimiz zaman neler yapıldığını kendileri de çok iyi biliyorlar. Kocakır’da 17 bin kişiye ev ve arsa sağlayacağı bir imkandır bu. Karabayır’da yapılan villalar meselesi… 1 buçuk 2 yıldan beri Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz yazı yazmasına rağmen yıkılmayan evler, ondan sonra kalkıp da manşetten ‘kaçak yapıya müsaade etmeyiz’ gibi bir algı yönetimi.  Asli görevlerini yapmamakta ısrar eden 3 belediye başkanımız var. Biz bunları vatandaşımıza tek tek anlatacağız.

KENAR MAHALLELERE DE HİZMET GİTMELİ

Dün bir yağmur yağdı, yine her yer göle dönüştü. Merkeze yapılan hizmetlerin kenar mahallelere de yapılması gerektiğini söylüyoruz ama bunu yapmamakta ısrar ediyorlar. Bu da bizi üzüyor. 25 yılda Eskişehir çok şey kaybetti, kaybetmeye de devam edecek.  Ellerinde tabii bir argüman var, algıyı yönetmeye çaba gösteriyorlar. Biz de bu konuda doğruları gerçekçi bir biçimde halkımıza anlatmanın çabası içerisinde olacağız. 
Ülke ve kentte gündemden düşmeyen bir diğer konu erken seçim... Gerek siyasi isimler, gerek halk özellikle ekonomik sorunlardan ötürü erken seçimin şart olduğunu söylüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? AK Parti olası bir erken seçime hazır mı?

CUMHURBAŞKANI EKONOMİYİ İYİ YÖNETİYOR

Türkiye’nin gündeminde erken seçim yok. Halk cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi seçmiştir. 2028’in mayıs ayına kadar bu yetkiyi vermiştir. Bizim gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Ama tabii CHP bazı şeylerin farkında. İvmeler ekonomik olarak iyi bir noktaya devşirdiğinden dolayı kendilerine farklı bir gündem yaratmak… Çünkü yapacakları çok fazla bir şey olmadığından dolayı gündemi değiştirme noktasında bir çaba içerisindeler. Sayın cumhurbaşkanımızın birinci gündem maddesi ekonomi. Ekonomi noktasındaki süreci de çok iyi yürütüyor şu an. İnşallah bir aksilik olmazsa 2025’te enflasyon, akabinde her şey normale döneceği bir zaman dilimi olacak. 2025’in sonlarına doğru da herkesin alım gücünde artış başlayacak. Ben de bir sanayici ve ticaret erbabı olarak süreci yakından takip ediyorum. Ama şöyle bir gerçek de var; Türkiye’de şu an bakın işçi bulamıyor kimse. Eskişehir sanayisinde herkes eleman arıyor. İşsizlik yok, işçisizlik var. İnsanlar iş beğenmediklerinden dolayı bu konuda organize sanayi bölgesinde her sektördeki insanda bir eleman arayışı var. Bugün ekonomik noktada 2 Eylül Caddesi’nde bir tane boş dükkan yok. Ben 97’leri hatırlarım. Ekonomik kriz olduğu zaman patır patırdükkanlar bir anda kapanırdı. Şu an gerçekten ekonomi olarak çok farklı noktadayız. Ben sanayici olarak söylüyorum; insanların şu an alım güçlerinde ufak bir düşme var ama inşallah her zaman dediğimiz gibi bunu yaparsa yine AK Parti yapar. 2018 yılında nasıl ki cumhurbaşkanımız teğet geçti demişti ve teğet geçti. Bugün de bu ekonomiyi düzeltecek olan da cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetimidir. Bu konuda farklı bir algı yöneterek erken seçim olmalı diye kendilerini parçalamalarına gerek yok. 

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Biz bugün Ticaret Borsası’na gittik. Bazen diyorlar ya çiftçi üretemiyor, çok büyük sıkıntı var. Bugün biz mısır satışına denk geldik. İnsanların yüzü gülüyordu. Beklenti 8-8,5 civarındaydı, şu an mısırın 10 lira bandında bir alım aldığını gördük. Ama tabii ki insanların psikolojisini bozmak, ekonomi çok kötü diyerek algı yönetme noktasında bir çaba içerisinde olan kesim var. Bu insanlar bu ülkeyi seven insanlar değil. Bakın ülke hepimizin ülkesi. Bu şehir adına neler yapmamız gerektiğini konuşmamız gerekirken şu anki gündem ne? Farklı bir noktaya çekiyoruz. Eskişehir’in gündemi Eskişehir olmalı. 

GERÇEK GÜNDEMİNİZ ESKİŞEHİR OLSUN

Eskişehir Odunpazarı Meclisinde gündem Eskişehir değil. Bu ülke için bu şehir için sen ne yapacaksın onu ortaya koy. Aynı olay gidin bugün Tepebaşı’nda da var. Son 10 yıla bakın Odunpazarı’nın elle tutulur 3-4 projesi yok. Tepebaşı gerçekten borç batağına saplanmış durumda. Ortaya koyacakları bir proje yok. Çünkü dertleri Eskişehir değil, ilçeleri değil. Dertleri genel siyasetten pay almak, gündemi değiştirerek yol almak. Ama ben buradan  belediye başkanına, milletvekillerine ve il başkanına sesleniyorum; gerçek gündeminiz Eskişehir olsun. Gerçek gündeminiz deprem olsun. Gündeminiz kentsel dönüşüm olsun. Gerçek gündeminiz susuzluk olsun diyoruz ama ısrarla olmadık şeyler… Biri diyor ki plakalar, yalan… Peşkeş çekti diyorlar, yalan… Niçin kalkıp da gerçekçi noktaları ortaya koymuyorsunuz, ben anlamıyorum. 

OKULLARDA TEMİZLİK SORUNU YOK 

Eskişehir’de okullarda temizlik sorunuyla ilgili bir durum yok. Eskişehir’de şu an 407 tane okul var. Burada bin 500 tane personelimiz var sırf temizlik adına çalışacak personelimiz hazır. Şu anda sıkıntı olacak bir noktası var mı yok. Ama tabii ki bugün Ankara’da da ben de seyrettim takip ettim; CHP’nin en büyük  yapmış olduğu olay bu. Olayı dramatize etmek. Allah bilir belki Ankara’da da 3 tane okulu temizletiyorlardır, ona bütün okulları biz temizletiyoruz diyorlardır. Şunu bilin; Eskişehir’de şu an Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz bu konuda her türlü tedbirleri almış. Bu dönem biliyorsunuz yeni eğitim öğretim dönemine biz yeni okullarla giriyoruz. Yapmış olduğumuz büyük hizmetler… 16 tane okul açılmış oldu. Devam eden okullarımız da var. Halkımız bu konulara kanmasın. Biz buradan şunu söylüyoruz vatandaşlarımıza; bunların her söyledikleri bir algı olduğu için aslında kendi işlerini yapmadıklarından dolayı farklı algılarla gündemi karıştırmak istiyorlar. 

POLEMİK ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Biz AK Parti Milletvekillerimiz Ayşen Gürcan, Fatih Dönmez ve Nebi Hatipoğlu ile bu şehir adına neyi kazandırabiliriz onun çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili bakanlıklarımızla üst düzey görüşmelerimizi yapıyoruz. Aralık ayının sonuna kadar inşallah bazı konuları kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Biz gelirken ‘mottomuz Eskişehir’ demiştik. Gündemin içerisindeyiz, insanları dinliyoruz, sorunları çözmenin çabası içerisindeyiz. Ama karşımızda felaket bir algı yönetimi yapmaya çaba gösteren, polemik çıkartmaya çalışan bir kesim var. Biz de bunu inşallah halkımıza çok güzel bir şekilde anlatarak sürecimizi tamamlayacağız.