×

Eskişehir'de "Normal Doğum Haftası" semineri düzenlendi

Eskişehir'de 1-7 Ekim Normal Doğum Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminer, normal doğumun avantajlarını ve sağlık okuryazarlığını artırmayı hedefliyor.

Eskişehir'de, 1-7 Ekim Normal Doğum Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, normal doğumun avantajları ve sağlık okuryazarlığının artırılması ele alındı. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, çocuk sağlığı uzmanları, aile hekimleri, ebeler ve hemşireler gibi birçok sağlık profesyoneli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, normal doğumun anne ve bebek sağlığına olan olumlu etkilerini vurgulayarak, bu konuda farkındalık çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Ardından, anne dostu hastanelerin doğum süreçlerine katkıları üzerine Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin'in sunumu yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner ise ebelerin normal doğumdaki kritik rolüne dikkat çekti. Seminer, katılımcıların soru-cevap ve paylaşımlarıyla sona erdi. Doç. Dr. Bildirici, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, normal doğum farkındalığını artırma çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.