×

Eskişehir Barosu’nda seçim heyecanı!

Eskişehir Barosu, Baro Başkanlığı ve Kurul Üyelikleri seçimlerini Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Olağan Genel Kurul’un ardından sandık başına giden baro üyeleri, heyecan dolu bir süreç yaşadı. Seçimde Barış Günaydın ve Sencer Çelen, başkanlık için yarıştı. Her iki aday da seçim süreci boyunca yürüttükleri çalışmalar hakkında ES TV’ye konuştu.

Eskişehir Barosu’nda seçim heyecanı yaşandı. Baro Başkanlığı ve Kurul Üyelikleri seçimleri Atatürk Kültür Sanat Ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eskişehir Barosu, Olağan Genel Kurulun ardından sandık başına gitti. Barış Günaydın ve Sencer Çelen’in yarıştığı seçimde iki aday da ES TV’ye seçim sürecini ve sonrasındaki projelerini anlattı.

DEĞİŞİM İÇİN YOLA ÇIKTIK

Baro Başkan Adayı Av. Barış Günaydın, “değişim” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Baroda değişim istediğimizi dile getirerek yola çıktık. ‘Birlikte daha güçlüyüz’ dedik. Gerçekten mesleğimizin birçok sorunu var. Avukatlar olarak yaşadığımız ekonomik, sosyal sorunlara çözüm üretmek adına ekibimizle birlikte yola çıktık. Bugün meslektaşlarımızın teveccühleriyle eğer bu göreve getirilirsek, baroda yeni bir dönemi başlayacağız. ‘Birlikte güçlüyüz’ sadece bir slogan değil gerçekten meslektaş dayanışmasını sağlayarak, mesleki sorunlarımız başta olmak üzere hepsini tek tek çözmek istiyoruz. En önemli konumuz baroda dijital dönüşüm. Yaşadığımız çağın gereklerine uygun olarak, meslektaşlarımızın ihtiyaçlarını önceliyoruz. Mücadele edeceğimiz o kadar fazla sorun var ki… Yargı bağımsızlığı gibi… Sadece avukat olarak değil, yargının kurucu unsuru, savunmayı temsil eden bir baro yönetimiyle şeffaf, adil ve demokratik bir yapıyı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Baro Başkan Adayı Av. Sencer Çelen ise,  “Seçimimiz iyi bir ilgiyle geçiyor. Bu sevindirici bir detay. Bu yüzden çok mutluyuz. Seçildiğimizde, önemli ilkelerimiz var. Büyük sorunlarımız var. Bunların hepsinin projelerini meslektaşlarımızla paylaştık. Kırmızı çizgimiz olan hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmayı her zaman; hem komisyon faaliyetleriyle hem de Baro Yönetim Kurulu olarak çok önemsiyoruz. Bunun üzerinde çok çalışacağız. Ekonomik sorunlara bağlı meslek sorunlarımız da, normal mesleğimizi icrasına yönelik sorunlar da var. Bunlara çözümler bulmaya, gidermeye, en azından asgariye indirmeye çalışacağız. Çok büyük mücadele vereceğiz. Ben tüm meslektaşlarımızın bunlara katkı sunacağına inanıyorum. Katılımcı bir anlayışla baroyu yönetmemiz lazım. Biz bunun imkanını sağlayacağız. Seçilmemiz takdirde Eskişehir Barosu’nu çok güzel günler bekliyor” ifadelerini kullandı.

Barış Günaydın’ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Bora İmadoğlu, Mehmet Gökalp, Kağan Kadıoğlu, Ayten Balaban, Ecir Ayaş, Ozan Akbe, Funda Güney Gökçınar, Özlem Özsakci, Büşra Karadan, Görkem Şener

Sencer Çelen’in Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Serkan Müslüm Tuğcu, Can İnce, Ebru Çetinkaya Genç, İbrahim Eren Akgözlü, Pınar Cengiz, Kerem Bağcı, Duygu Akyol Ağcakoca, Doğukan Sarıkaya, Destan Mansız, Mert Sarıca