×

Eskişehir 4 günlük sanat şöleni ile renklenecek!

Tepebaşı Belediyesi, uzun yıllar boyunca uluslararası alanda sürdürdüğü üç önemli sanat etkinliğini bu yıl “Sanat Tepebaşı’nda” adı altında bir araya getiriyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, uzun yıllardır uluslararası düzeyde düzenlediği üç büyük sanat etkinliğini bu yıl “Sanat Tepebaşı’nda” adı altında bir araya getiriyor. Eskişehir, 3-6 Ekim tarihlerinde, şiir, resim ve pişmiş toprak sanatlarının bir arada sergilendiği zengin bir programa ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikler arasında 12. Uluslararası Şiir Buluşması, 13. Uluslararası Sanat Çalıştayı ve Pişmiş Toprak Sempozyumu Sergisi yer alıyor. Etkinlik, 3’ü yabancı, toplamda 10 yerli sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek. Katılımcılardan beşi, hem şair hem ressam olarak etkinliğe katkıda bulunacak. Sanat Tepebaşı’nda etkinliğinin onur konuğu ise ünlü yazar Tuna Kiremitçi olacak.

Tuna Kiremitçi'nin İmza Günü ve Konseri

Etkinliklerin başlangıcı, 3 Ekim Cuma günü saat 18.00'de Özdilek Sanat Merkezi'nde Tuna Kiremitçi’nin imza günü ve konseriyle yapılacak. Bu yılki sanat etkinlikleri, Eskişehir’in üç farklı merkezi olan Özdilek Sanat Merkezi, Atila Özer Karikatürlü Ev ve Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Sanat programı, çocuklar için müzikal etkinlikler ve çocuk şiiri aktivitelerinin yanı sıra, iki belgesel gösterimi, şiir okumaları, anma oturumları ve resim atölyeleri gibi çeşitli etkinlikleri de kapsıyor. Ayrıca, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu sergisi de katılımcılara benzersiz bir sanat deneyimi sunacak.

Başkan Ataç’tan Sanata Davet

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tüm Eskişehirlileri “Sanat Tepebaşı’nda” etkinliğine katılmaya davet ederek, “Etkinliklerimizle Eskişehir’e dört gün boyunca sanat dolu bir program sunmayı hedefliyoruz. Sanatın, sanatçıların ve halkın bir araya geldiği, samimi bir atmosferde gerçekleştirilecek bu festivalde Eskişehirliler’in desteğiyle birlikte harika bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Tüm hemşehrilerimi etkinliklerimize katılarak sanatı paylaşmaya davet ediyorum. Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne inanarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi, bugüne kadar Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 153 sanatçının 220 eser, Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda 304 sanatçının 412 eser ürettiğini ve Uluslararası Şiir Buluşmaları’nda 85’i yabancı olmak üzere 337 şairin Eskişehir halkıyla buluştuğunu duyurdu.