×

Eskişehir, kültürel gezi ile tanıtıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası'nı (16-22 Eylül) kutlamak amacıyla "Kentin İçin Harekete Geç!" temasıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen "Kentin için Kendin için Yürü Eskişehir" etkinliği, katılımcılara şehrin tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunarken, çevreci ulaşımın önemine de dikkat çekti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında "Kentin İçin Harekete Geç!" sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki farkındalık kampanyası, bu yıl "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" temasıyla dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi, "Kentin için Kendin için Yürü Eskişehir" etkinliğiyle, vatandaşlara Eskişehir’in tarihini, kültürünü ve projelerini deneyimleme fırsatı sundu. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte, katılımcılara yayalaşmanın önemi ve çevreci ulaşım aracı olan tramvayın süreçleri hakkında bilgiler verildi.

Eskişehirliler, Ulus Anıtı önünde buluşarak caddelerde ve sokaklarda yürüyüş yaparak şehrin tadını çıkardılar. Yürüyüşün başlangıcında Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, katılımcılarla bir araya gelerek etkinlik hakkında bilgi verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Grup, Ulu Anıtı'nın ardından Tarihi Odunpazarı bölgesine doğru yola çıkarak Eskişehir'in tarihi dokusunu keşfetti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca Pazar günü de dahil olmak üzere