×

Eski oyuncaklar hayata bağlanıyor

Aktif Felsefe Eskişehir Şubesi, ‘Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar’ isimli projeyle kullanılmayan veya kırılmış oyuncakları tamir ettikten sonra 0-6

Aktif Felsefe Eskişehir Şubesi, ‘Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar’ isimli projeyle kullanılmayan veya kırılmış oyuncakları tamir ettikten sonra 0-6 yaş çocuklara dağıtıyor.
 
Aktif Felsefe olarak 28’inci oyuncak kampanyası başladı. Gönüllülük esasına göre Aktif Felsefede çalışan genellikle üniversite öğrencileri, toplanan kırık veya eski oyuncakları yeni gibi yapmak için çalışıyor. Toplanan binlerce oyuncak tamir edildikten sonra yaş ve cinsiyet grubuna göre ayrılıyor. Daha sonra yeni gibi olan bu oyuncaklar ihtiyaç olan bölgedeki okullara götürülüyor. Burada gönüllüler tamir ettikleri oyuncaklarla birlikte minik öğrencilerle oynuyor. Daha sonra bu oyuncaklar, öğrencilere hediye ediliyor.
Gönüllü olarak çalışan Gizem Konakçayır, projenin gönüllülük esasına dayandığını söyledi
 
“ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”
 
Öğrenci Cüneyt Şanlı ise üniversitedeki dersleri kapsamında gönüllü olarak projeye destek verdiğini kaydetti. Şanlı, “Bazı arkadaşlarımızı öğretmenler seçti. Bizde burada çocuklar için yapıldığını duyunca buraya geldik. Öyle oyuncaklar var ki, bizde burada çocukluğumuza dönüyoruz. Mesela tamir ettiğim bir köpeği çok sevdim. Tamir ettikten sonra oyuncakları çocuklara vermek çok güzel duygular hissettiriyor. Ben küçüklükten bu yana oyuncaklarla oynamayı severim” diye konuştu. (HM)