×

ESKENT'ten Çanakkale sergisi

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği...

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ESKENT), Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü sebebiyle resim sergileri açtı.

Uluönder mahallesi tramvay son durağı ile Emek Mahalle Muhtarlığı yanındaki Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda açılan sergiler ve sergi esnasında yapılan sesli sunumlar vatandaşların oldukça yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi. ESKENT Derneği Kültür Birimi gönüllüleri üniversiteli gençlerin hazırladıkları müzik ve şiir dinletileri eşliğinde resim sergisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. ESKENT Derneği arşivinde bulunan açıklamalı resimler uzun uzun incelenirken, çoğu vatandaşın oldukça duygulandığı gözlendi. Dernek tarafından açılan anı defterine duygularını yazan vatandaşlar çalışmadan dolayı Eskent yöneticelerine teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin devamlı olmasını istediler.

ESKENT Derneği Başkanı Gürol Yer, sergiler ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çanakkale ruhunun 100. yılında ve ülkemizin içinde bulunduğu buhranlı durumdan dolayı yüreklerin çarptığı bu günlerde dernek olarak biz ilke olarak saha eksenli çalışan bir yapıyız. Özellikle milli gün ve davalarda hassasiyetimiz oldukça yüksek, dernek altyapımızı oluştururken bu yönde kaynak ve metaryelleri sağladık ve yılın anlamı olan belirli günlerinde 2009 yılından bu yana etkinlik takvimimiz doğrultusunda çalışmaktayız. Bahar dönemi çalışmalarımızdan olan sergi takvimimizde bu yıl bir değişikliğe gittik ve merkez yerine kenar semtlere açılma kararı alarak Çanakkale resim sergilerimizi Uluönder ile Emek mahallesindeki hemşehrilerimizin ziyaretlerine sunduk. Gördük ki buralarda yaşayan insanlarımızda bu anlamda bir ihtiyaç varmış, Uluönder ve Emek mahallerinde yaşayan hemşehrilerimiz günlük hayatın döngüsünde ve sıkışmışlığında bu tür etkinlikler ile nefeslendirilmeli, duyguları tazelenmeli, en azından hatırlandıkları hissettirilmeli diye düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte aynı doğrultuda çalışmalarının olacağını söyleyerek şehrimizdeki diğer yapılara sesleniyorum, çıkın binalardan ve samimiyetinizi yanınıza alarak insanımız ile hemhal olunuz. İnsanımızın elinden tutunuz ve gözüne bakınız yüreğindeki sıcaklık ve sevgi size o gözlerden kendini hissettirecektir" dedi. (İHA)