×

Dünyanın renkleri Sarıcakaya'da

Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde uygulanan...

Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde uygulanan Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında Eskişehir'e gelen 13 farklı ülkeden 35 öğrenci Sarıcakaya’nın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gezdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, iletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı bu organizasyonda hem Türkçe eğitimi alma, hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme ve yörenin kültürünü tanıma imkânı buldular. İran, Mısır, Fransa, Almanya gibi çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler Eskişehir ve çevresini gezme ve tanıma imkanı bularak Türk diliyle beraber kültür ve yaşayışını da görmüş oldular.

Bu yıl altıncısının düzenlendiği Türkçe Yaz Okulu programına katılan öğrenciler, Türkçe Öğretim Merkezi müdür yardımcıları Metin Erdoğan ve Halit Çelik’in eşliğinde Sarıcakaya’nın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldular. Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler’in de destekleriyle gerçekleşen gezide öğrenciler, Sarıcakaya’nın güzellikleri gezerken Sarıcakaya Belediyesinin tesislerinde hazırlanan Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı buldular. Başkan Güler;''Öğrencilerimizi doğa harikası ilçemizde ağırlamaktan kıvanç duyuyoruz'' dedi. Öğrenciler de geziden duydukları memnuniyeti Başkan Güler'e illettiler.iha