×

Dünyanın renkleri Eskişehir'de

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında 38 ülkeden Eskişehir’e gelen...

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında 38 ülkeden Eskişehir’e gelen öğrenciler, açtıkları stantlarla kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) tarafından bu yıl 8’incisi organize edilen ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’  Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirildi. “Biz Bir Milletiz, Gelin Tanış Olalım” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Eskişehir’de öğrenim gören 38 ülkeden misafir öğrenciler katıldı. Öğrenciler, Vilayet Meydanı’ndaki açtıkları stantlarda kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Buluşmaya katılan Vali Güngör Azim Tuna, burada öğrenciler tarafından hazırlanan sergileri gezerek, bilgi aldı. Tuna, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Anadolu topraklarının binlerce yıldır her zaman dara düşenin sığınma kapısı olduğunu belirterek, “ “Bizim sevincimiz onların sevinci, kederi bizim kederimiz. Ülkemiz bugün üzerine düşeni yerine getirmeye çalışıyor. Her sene artan bir oranda da uluslararası ülkelerden öğrenci misafir ediyoruz. Şuanda 80 bin öğrenciyi misafir ediyoruz, ileriki dönemde 200 bin ve çok daha fazla rakamlar hedefleniyor. Onlar bizim kültür ve gönül elçilerimiz olacak. Bu vesile ile onları daha yakından tanıma fırsatı bulacağız” dedi.