×

Dünya Beceri Olimpiyatları'nda

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ömer Berk Yüksel, Brezilya'da düzenlenecek ve 72 ülkeden 45 farklı alanda 17-25 yaş arasında gençlerin yarışacağı Dünya Beceri Olimpiyatları'nda Türkiye'yi "prototip modelleme" alanında temsil edecek.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 11-16 Ağustos'ta düzenlenecek olan olimpiyatlarda 72 ülkenin alanlarında en iyisi olan yarışmacılarının dünya şampiyonu olmak için mücadele edeceğini kaydetti.

Yarışmanın, teknik olarak belli kurallar dahilinde becerilerin test edilmesi üzerine dayalı olduğunu ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:

"Bir çok farklı alanda belirlenen konularda yetenek ve beceriler test ediliyor. Bu benim için büyük bir fırsat. Aynı zamanda yarışmaya hazırlanırken çok şey öğreniyorum. Yarışmaya katılmam, mesleğim ve kariyerim açısından bunun yanı sıra ülkemi temsil etmek adına güzel bir duygu. Çünkü prototip modelleme alanında ilk defa Türkiye'yi temsil edeceğim. Güzel bir dereceyle döneceğime inanıyorum. Yarışmada belirlenen ülkelerin önerdiği belli prototipler var. Bu prototipler üzerinden Japon önerisindeki uçan araç maketi üzerinde çalışma yürütüyorum. Söz konusu önerilerden üçü finale kalacak. Yarışmadan bir gün önce de bu projelerden biri seçilecek ve yarışmaya onunla gireceğim. Brezilya'da 4 gün boyunca hem 3 boyutlu modellemesini hem de prototip modelini yapacağım."

Yüksel, prototip modelleme alanında sponsorun bir otomobil firması olduğunu belirterek, bu kapsamda firmanın Proje Müdürü Akihiri Ando ile 2003 yılında Japonya'da prototip modelleme alanında birinci olan Yasuhiro Harada'nın Eskişehir'e gelerek kendisine 4 gün boyunca çeşitli eğitimlerin yanı sıra malzeme desteğinde bulunduğunu bildirdi.

Yasuhiro Harada ise prototip modellemenin zor bir beceri dalı olduğunu anımsatarak, Türkiye'yi temsil edecek Yüksel'in dünya çapında başarılı bir kişi olacağını ümit ettiğini söyledi.

Türkiye Mesleki Yeterlilik ve Beceri Derneği Üyesi olan Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı da Atatürk Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nin ilk kez 2008 yılında yapılan Avrupa Beceri Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlattı.

Bu yıl yapılacak beceri olimpiyatlarına katkı vermeye çalıştıklarını anlatan Kabadayı, Türkiye adına yarışacak olan Ömer Berk Yüksel'e başarılar diledi.aa