×

Düdüklüde Kıymalı Bamya sahnelendi

Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu gerçekleştirilen gala programıyla tiyatro severlerin beğenisine

Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu gerçekleştirilen gala programıyla tiyatro severlerin beğenisine sunuldu.

Memet Baydur’un yazdığı ve Elçin E. Karaahmet’in yönettiği iki perdelik “Düdüklüde Kıymalı Bamya”  isimli oyun 2014 yılının ve tiyatro sezonunun yeni oyunlarından biri olma özelliği de taşıyor.  Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan gala gecesine Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Büyük ilgi ile takip edilen oyun, “Radyoların Henüz cebe sığmadığı, beyaz camın daha yeni yeni renklendiği, bembeyaz dantellerin salonumuzun ortasında sergilendiği, alaturka müziklerin kulağımızda hep yer ettiği zamanların anlatıldığı ve bu zamanlardan birinde modern ve gösterişli hayata tutunmaya çalışan kadınların hikayesini anlatıyor.
Kuşak çatışmalarının, kahkahaların, gözyaşlarının, arada kalmışlıkların ve zamanın bir türlü geçmediği bir hayatın anlatıldığı oyun tiyatro severlerden tam not aldı. (HM)