Kütahya Dumlupınar Üniversitesini, bu yıl 4. kez düzenlenen Craftİstanbul El Sanatları ve Tasarım Fuarı’nda Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (DPÜ KGSMYO) tarafından temsil edildi.
Dr. Mimar Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen fuarda el sanatları üreticileri, ustalar, sanatçılar, tasarımcılar, eğitimciler ve el sanatlarının ticaretini bir araya geldi. Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun organizasyonuyla Geleneksel Türk İşleme Sanatçısı Cemile Gül’ün defilesi ile başlayan fuara ve defileye Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da katıldı.
Başta DPÜ Öğretim Üyelerinin çalışmaları olmak üzere fuar alanını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “ Sanat olmasaydı kaba görünmeler yaşamı katlanılmaz yapacaktı. Sanatın amacı ruhumuzu gündelik hayatın sıkıntılarından ari kılmak ve yaşamımızı anlamlı ve renkli kılmaktır. Geleneksel el sanatlarımız ise bizim değerlerimizi yaşatır. Sanat insanla birlikte dünyaya geldi. İnsanın canlı ve cansız tüm varlıklarla tanışması sanat üzerinden oldu. Bilim ve sanat insanın ruhunu besler. Geleneksel el sanatımız bizim için çok değerlidir” dedi.
“Fuara sanat değeri yüksek eserlerle katılıyoruz”
Rektör Kızıltoprak, ” 4. Craft İstanbul Uluslararası El Sanatları Fuarına Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzun sanat değeri yüksek eserleriyle katılıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projesine vermiş olduğu değerli katkı ve desteklerinden dolayı Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve İstanbul Proje Direktörü Esra Özen Aygül hanımefendiye ve tüm emek veren ekibe, sanatçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kütahya’nın ve Geleneksel Osmanlı-Türk kültürünün zengin motiflerinden oluşan ’Sim Sır Sandık’ adlı defilesini fuara taşıyarak kültürümüze hizmet eden Moda Tasarımcısı Cemile Gül hanımefendiye ve DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç’a ve Meslek Yüksekokulumuzdaki hocalarımıza ve defile organizasyonunu yapan Enis Onat beyefendiye başarılı sunumlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Panel ve atölye çalışmalarına DPÜ katkısı”
5-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek fuarın panel bölümüne DPÜ KGSMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, “21. Yüzyıl Geleneksel El Sanatlarının Kültür Endüstrilerine Katkısı”, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sezin Kara ise “Toprağın Elleri: Mustafa Dumanlar - İnanış ve Bir Ustaya Sanatıyla Dokunuş” başlıklı konuşmalarıyla katılacaklar.
Fuarın atölye çalışmaları bölümüne ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Üniversitenin yürütücülüğünde sürdürülen Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler projesi çerçevesinde katılan DPÜ KGSMYO adına, Öğr. Gör. Sezin Kara ve Çini Sanatçısı Nurife Aydoğdu “Çini Sanatı”, Öğr. Gör. Fikret Aydoğdu ise “Geleneksel Kütahya Çini ve Çark Gösterisi” başlıklı etkinliklerde yer aldı.