×

Doğadan Kesitler Sergisi

Fen Fakültesi 20. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde biyolojik koleksiyonunu görücüye çıkarttı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından hazırlana

Fen Fakültesi 20. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde biyolojik koleksiyonunu görücüye çıkarttı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından hazırlanan "Doğadan Kesitler" isimli sergi, Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı'nda açıldı.
 
Açılışa, Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Gündoğan, Fen Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yavuz Kılıç açılışta yaptığı konuşmada "Bir ülkenin yenilenen tek zenginliği biyolojik zenginliğidir. Ancak ne yazık ki sadece ülkemizde değil; dünyada da bu zenginliği koruma ve kollama açısından zaafiyetlerimiz var. Bu zenginliğin farkındalığını yaratmak ve koruma çalışmalarına katkıda bulunmak için fakültemizin 20. kuruluş yıl dönümü nedeni ile bu küçük sergiyi açmak istedik. Bu serginin hazırlanmasında katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Buraya geldiğiniz için hepimize teşekkür ediyorum. Umarım sergimiz amacına ulaşır." dedi. (HM)